Nieuws

PlayStation 5 Showcase gepland op 16 september

12 september 2020, 16:30

In een kort persbericht heeft Sony laten weten een PlayStation 5 event gepland te hebben voor woensdag 16 september om 22:00 Nederlandse tijd. Het evenement is live te zien op Twitch en YouTube.

In het persbericht laat Sony weten dat het PlayStation 5 Showcase-evenement gepland staat op 16 september om 1 PM PDT, ofwel 22:00 Nederlandse tijd. De Showcase is te bekijken op YouTube en Twitch. De PlayStation 5 lanceert volgens de blogpost "this holiday", waarmee de Amerikaanse feestdagen bedoeld worden. Deze start op Thanksgiving, dat dit jaar valt op 26 november. Concurrent Microsoft zou volgens geruchten de Xbox Series X en Series S uitbrengen op 6 of 10 november. Volgens eerdere geruchten zou de PlayStation 5 op 19 november gelanceerd worden.

Het PlayStation 5 Showcase-evenement duurt 40 minuten, waarin er nieuws wordt gebracht rondom veel PlayStation 5 games. Over de console zelf wordt niets gezegd, maar gezien de naam van het evenement kunnen we ervan uitgaan dat in ieder geval een prijs en releasedatum genoemd worden.

De PlayStation 5 is voorzien van flink vernieuwde hardware ten opzichte van de PlayStation 4. Zo heeft de 5 een razendsnelle NVME SSD aan boord, waardoor laadschermen tot de verleden tijd moeten behoren. Ook bevat de PlayStation een nieuwe AMD processor en een grafische chip op basis van AMD's nieuwe architectuur, RDNA2. Ook moet gamen op 4k met 120 frames per seconde mogelijk zijn, mede door de nieuwe HDMI 2.1 aansluiting op de console.

Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter, Facebook, Instagram, Twitch en YouTube.

Deel: