Nieuws

PlayStation 5 bij Coolblue en BCC zeer beperkt verkrijgbaar

PlayStation 5 bij Coolblue en BCC zeer beperkt verkrijgbaar

De PlayStation 5 loopt tegen enorme problemen aan in Nederland. De pre-orders bij onder andere Bol.com waren binnen no-time uitverkocht en nu blijkt ook de voorraad van andere webwinkels zeer schaars te zijn. Coolblue organiseert zelfs een loting in plaats van een 'normale' verkoop.

Dat het lastig werd om een PlayStation 5 te bemachtigen was al enige tijd duidelijk. Ongetwijfeld gooit de coronacrisis ook roet in het eten van Sony en zijn de leveringen daardoor wellicht verre van optimaal. De populariteit van de console bleek wel toen Bol.com op 17 september de pre-orders voor de PlayStation 5 beschikbaar maakte op hun website en dit binnen enkele minuten al niet meer mogelijk was.

Loting

Een andere grote webwinkel, Coolblue, meldde al dat ze niet aan pre-orders deden en dat de PS5 op 18 november (1 dag voor release) te bestellen zou zijn. Als je hem dan bestelde zou je hem op 19 november geleverd moeten krijgen. Er was al verwacht dat dat voor een gigantische drukte zou gaan zorgen, maar vandaag kwam Coolblue wel met een hele opmerkelijke update.

De vrije verkoop van de PlayStation 5 bij Coolblue gaat namelijk definitief niet door. Coolblue heeft slechts 180 PlayStation 5-consoles op voorraad, als we hun eigen video moeten geloven. Iedereen kan zich inschrijven voor een loting, of zoals Coolblue het noemt 'je schoen zetten' en vervolgens worden de gelukkige winnaars benaderd om een console aan te kunnen schaffen.

Embedded content: https://twitter.com/Coolblue_NL/status/1328713455990345728

BCC heeft er 240

Volgens gamewebsite Power Unlimited heeft BCC ook flinke problemen met hun voorraad. Het zouden er maar 240 zijn, waarvan er 80 zijn gereserveerd voor medewerkers van BCC. Dat betekent dat er maar 160 consoles beschikbaar zijn voor de vrije verkoop, een aantal dat niet eens in de buurt komt van de hoeveelheid geïnteresseerden.

Embedded content: https://twitter.com/PowerUnlimited/status/1328691863428112384
Stephen van Vlokhoven
Stephen van VlokhovenRedacteurIk vind het maar suf om een motto te hebben, maar je moet toch wat met deze ruimte.
Stephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van Vlokhoven