Nieuws

Playstation 5 is de snelst verkopende console ooit in Amerika

17 april 2021, 22:58

De Playstation 5 is de snelst verkopende home console in de Amerikaanse geschiedenis. In de paar maanden dat de console uit is wist deze als hete broodjes over de toonbank te vliegen. De PS5 is sinds zijn release in eind 2020 meer dan 4,5 miljoen keer verkocht.

Hoewel de vraag voor de Playstation 5 nog steeds veel groter is dan het aanbod blijft de console extreem goed verkopen. De voorraad van de nieuwste Sony console wordt geteisterd door bots die uiteindelijk de console voor een hogere prijs doorverkopen. Ook in Nederland is het bijzonder lastig om een PS5 te bemachtigen. Dat komt niet uit het niets, de console is in vijf maanden tijd namelijk 4,5 miljoen keer over de toonbank gegaan.

PS5 in Amerika

Volgens analisten is de PS5 de snelst verkopende console in de geschiedenis van het land. Hoewel de console in de US flinke concurrentie krijgt van de Nintendo Switch steekt de PS5 er toch net boven uit. Aan het begin van maart leek de Switch de topverkoper te zijn in Amerika, maar de PS5 wist die titel net af te pakken voor het eind van de maand. Ondanks dat is de Switch qua unieke units de best verkopende console van het eerste kwartaal, en heeft de PS5 het meeste geld opgeleverd van alle consoles in die tijdsperiode.

Volgens Sony loopt het op schema om aan het einde van het volgende fiscale jaar (22 maart 2022) ongeveer 18 miljoen consoles te verschepen. Ook geeft het Japanse bedrijf aan hard te werken om meer consoles beschikbaar te stellen.