Nieuws

'Sony ontwikkelt een PlayStation 5 met losse disc drive'

'Sony ontwikkelt een PlayStation 5 met losse disc drive'

De PlayStation 5 krijgt vanaf september 2023 mogelijk een losse, afneembare disc drive. Dit weet de gerenommeerde insider Tom Henderson op de website van Insider Gaming te melden. Sony's spelcomputer wordt op dit moment nog in grofweg twee varianten, met of zonder disc drive, aangeboden.

Op 12 november 2020 werd de PlayStation 5 gelanceerd. Door beperkte beschikbaarheid kende de spelcomputer van Sony een stroeve start. Bijna twee jaar later lijkt daar langzaam verandering in te komen en werkt de Japanse organisatie naar verluidt aan een nieuwe versie.

Oude modellen worden vervangen

Bronnen melden aan Henderson dat Sony voornemens is om het nieuwe model de oude varianten te laten vervangen. In het nieuwe model met de afneembare disc drive wordt naar verluidt dezelfde hardware gebruikt.

De losse disc drive zou via een extra USB-poort aan de achterzijde van de spelcomputer bevestigd moeten worden. Volgens de insider gaat deze nieuwe variant van de PlayStation 5 in de toekomst los of in een bundel met de losse disc drive aangeboden worden.

Het is op dit moment onduidelijk of Sony ook andere aanpassingen wil doorvoeren. Recentelijk werd bekend gemaakt dat de Japanse organisatie erin is geslaagd om hun nieuwste spelcomputer tot ruim een halve kilo lichter te maken, wat zorgt voor lagere transportkosten. Het is aannemelijk dat Sony deze trend wil doorzetten.

Sinds de release van de PlayStation 5 heeft Sony niet stilgezeten. De aanhoudende concurrentie met de Xbox van Microsoft dwingt de organisatie ertoe om innovatief te zijn. Zo werd recentelijk de nieuwe DualSense Edge aangekondigd, een controller die speciaal voor de competitieve spelers wordt ontwikkeld.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.