Nieuws

Zo benut je het Pokémon GO Battle Day: Mankey event

Zo benut je het Pokémon GO Battle Day: Mankey event

Het Pokémon GO Battle Day: Mankey event start vandaag. Voor de competitieve Pokémon GO spelers belooft het een leuke dag te worden. Spelers kunnen immers meer wedstrijden spelen voor toffe beloningen, met als klap op de vuurpijl de Mankey encounters. Wij vertellen je alles wat je moet weten om deze GO Battle Day optimaal te benutten.

Het Pokémon GO TCG crossover event is in volle gang. Voor één dag kunnen competitieve spelers de speciale field research laten voor wat het is en met elkaar de strijd aangaan. Laten we kijken wat je op deze zonnige dag te wachten staat.

Alle Pokémon GO Battle Day: Mankey details

De Pokémon GO Battle Day: Mankey is actief vanaf 18 juni om 12:00 locale tijd tot en met 18 juni 23:59 locale tijd. Gedurende deze periode strijd je voor de Mankey encounters, bonussen en voltooi je speciale research.

Tijdens de GO Battle Day zijn twee leagues actief: de Master League en de Fossil Cup. In de Master League geldt geen CP-restrictie voor Pokémon en in de Fossil Cup mag je allen water, rock en steel type Pokémon met maximaal 1500 CP gebruiken.

Mankey encounters

Tussen 11:00 en 14:00 locale tijd zijn de Mankey encounters actief. Mankey is dus de featured Pokémon. Dit betekent dat je deze fighting type Pokémon als een gegarandeerde reward encounter krijgt. Het is mogelijk om een shiny variant te treffen.

  • Basic rewards: de eerste beloning in elke set van vijf battles is een Mankey encounter
  • Premium rewards: alle beloningen in een set zijn Mankey encounters

Weet je Mankey tussen 11:00 en 14:00 of tot twee uur daarna te evolueren? Dan kent Primeape de charged move Cross Chop.

GO Battle day bonussen

Voor het spelen van competitieve wedstrijden tijdens de GO Battle Day ontvang je natuurlijk bonussen. Dit zijn de 4x stardust als beloning voor het winnen van een wedstrijd. Daarnaast is het totaal aantal te spelen wedstrijden verhoogd van 20 naar 100.

Research

Tijdens de GO Battle Day is het mogelijk om speciale research te voltooien. De XP-beloningen die je hiervoor krijgt zijn fors en het voltooien van de opdrachten is relatief eenvoudig. Wie de complete reasearch voltooit, krijgt rare candy, bea-style gloves en een elite charged TM. Dit zijn de opdrachten:

  • Battle in the GO Battle League 5 times: 7500 XP
  • Battle in the GO Battle League 10 times: 7500 XP
  • Use 10 supereffective Charged Attacks: 7500 XP
  • Power up Pokémon 10 times: 7500 XP

Deze zonnige zaterdag 18 juni leent zich uitstekend voor een GO Battle Day als deze. Later in Pokémon GO Season 11 vinden er meerdere Community Days en andere toffe evenementen plaats.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.