Nieuws

Dit is het Pokémon GO Battle Weekend van 9 en 10 juli

Dit is het Pokémon GO Battle Weekend van 9 en 10 juli

Het Pokémon GO Battle Weekend van 9 en 10 juli staat voor de deur. Trainers over de hele wereld vieren zaterdag en zondag het zesjarig bestaan van hun favoriete game. Profiteer onder andere van exclusieve bonussen en bevrijd Shadow Latios uit de handen van Team GO Rocket. We vertellen je alles wat je moet weten.

Tijdens het Battle Weekend draait alles natuurlijk om de GO Battle League. Je speelt elke dag maar liefst 20 sets. Dit doe je binnen de Great League, Ultra League en/of Master League. Dit evenement start op zaterdag 9 juli om 12:00 en eindigt zondag 10 juli om 23:59.

Pokémon GO Battle Weekend bonussen

Spelers van Pokémon GO en de Battle League kunnen dit weekend op flinke bonussen rekenen. Naast de 20 sets die je per dag kan spelen, is het mogelijk een Shadow Pokémon de charged attack Frustration te laten vergeten. Hiervoor gebruik een Charged TM. Dit zijn alle andere bonussen die op 9 en 10 juli actief zijn:

 • Verdien 5x stardust bij GO Battle League beloningen
 • Verdien 50% extra XP bij Raids
 • Verdien 50% extra stardust bij het verslaan van Team GO Rocket
 • Team GO Rocket ballonnen zweven elke twee uur rond
 • Je krijgt één extra Raid pass
 • Legendary Pokémon encounter als beloning binnen de GO Battle League (je moet minimaal rank 16 zijn)
 • Je krijgt twee mysterious components bij het verslaan van Team GO Rocket

Evolueer je starter Pokémon

Het aantstaande Pokémon GO Battle Weekend is hét moment om je starter Pokémon te evolueren. Immers, deze Pokémon leren dan de aanvallen die bij voorgaande evenementen geleerd konden worden. Dit is van toepassing op de eerste vijf generaties. Het gaat om de volgende charged attacks:

 • Frenzy plant (grass type)
 • Blast burn (fire type)
 • Hydro cannon (water type)
 • Dragon breath (fast attack en alleen bij Charizard)

Team Rocket en Shadow Latios

Een groot deel van de content op 9 en 10 juli draait om Team GO Rocket. Een voorbeeld hiervan is de special research waarmee voldoende beloningen te verdienen zijn. Een overzicht daarvan vind je in de tweet van Leek Duck.

Verder kunnen trainers Giovanni verslaan en zo Shadow Latios bemachtigen. Hetzelfde geldt voor de reguliere grunts en Arlo, Sierra en Cliff. Deze maken gebruik van de Shadow Pokémon Geodude, Magmar, Shinx en Purrloin.

Wil je dit '6th anniversary' evenement goed benutten, dan doe je er verstandig aan om je starter Pokémon en Shadow Pokémon alvast uit te zoeken. Zo weet je precies welke Pokémon je gaat evolueren en is de kans kleiner dat je dit vergeet.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.