Nieuws

Dit weten we over Pokémon GO Campfire

Dit weten we over Pokémon GO Campfire

Niantic gaat Pokémon GO verrijken met Campfire. In een blogpost deelt de ontwikkelaar de plannen voor deze nieuwe feature en app. Campfire moet het sociale element van al haar games gemakkelijker maken en versterken. Dit heeft dus ook gevolgen voor Pokémon GO.

De ontwikkelaars van Pokémon GO onderzochten manieren om hun game te verbeteren. Wat de game bij de release in 2016 zo populair maakte, was onder andere het sociale karakter van de game. Juist daar wil Niantic met Campfire extra aandacht aan besteden.

Campfire in Pokémon GO

Campfire wordt als app gelanceerd. Wie deze app niet wil downloaden, kan ook gebruik maken van de features binnen de Pokémon GO app. Één van de features laat je op de in-game map op een Campfire icoon tikken. Je krijgt vervolgens te zien waar andere spelers 'Flares' hebben aangestoken.

Flares zijn real-time markeringen waarmee trainers kunnen laten zien dat er een Raid of een gym battle gaat starten of dat ze andere trainers willen ontmoeten. Zie het als een oproep: "Kom samen Pokémon GO spelen"!

Verder wordt het in de toekomst mogelijk om foto's van Pokémon op de map te plaatsen, zodat andere spelers kunnen zien waar jij deze gevangen hebt. Dit moet het opsporen van Pokémon gemakkelijker maken.

Werk samen met de Campfire app

De Campfire app moet voor Pokémon GO spelers dé manier worden om met andere trainers samen te werken. In Campfire is een real-time kaart van jouw omgeving te zien. Daarop zijn andere Campfire-gebruikers te vinden waarmee je kan samenwerken. Dit zijn de belangrijkste functionaliteiten:

  • Vind gemakkelijk locale (Pokémon GO) community's
  • Voeg vrienden toe voor alle Niantic games
  • Stuur berichten aan enkele of groepen speler(s)
  • Ontdek waar meetups of gezamelijke gym battles en raids van start gaan

Niantic heeft nog geen exact releasedatum voor Campfire in Pokémon GO gegeven. De verwachting is dat de feature en app per regio worden toegevoegd.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.