Nieuws

Alles over Pokémon GO Clefairy Commotion

Alles over Pokémon GO Clefairy Commotion

Pokémon GO Clefairy Commotion staat voor de deur. Zoals de titel al doet vermoeden, draait dit in-game evenement om het virtuele wezen Clefairy. Dus, verzamel je Poké Balls en je vrienden en ga op pad om deze Pokémon te vangen.

Pokémon GO Season of Light is goed van start gegaan. In dit twaalfde seizoen kom je veel mysterieuze Pokémon soorten tegen. Denk bijvoorbeeld aan psychic types, zoals Hypno en Alakazam. Ook Clefairy wordt in de tweede week van het nieuwe seizoen in het zonnetje of, beter gezegd, in het maanlicht gezet.

Clefairy Commotion

Clefairy Commotion vindt op zaterdag 10 september plaats. Vanaf 18:00 tot en met 21:00 verschijnt deze Pokémon in grote getalen in het wild. Het is mogelijk om een shiny variant tegen het lijf te lopen, deze heeft groene in plaats van bruine oren.

Tijdens dit evenement zijn er geen bonussen actief. Dit maakt Clefairy Commotion een relatief onbelangrijke gebeurtenis, tenzij je deze Pokémon of de evolutie Clefable aan je Pokédex wil toevoegen.

In de GO Battle League is Clefairy's evolutie Clefable niet heel sterk. Echter, in het juiste team kan Clefable in de Ultra League best bruikbaar zijn. Zorg er dan wel voor dat deze Pokémon de fast attack Charm en de charged attacks Moonblast en Meteor Mash heeft.

Verder zijn Clefairy en Clefable bruikbare Pokémon om gyms te verdedigen. Deze Pokémon zijn als fairy type effectief tegen een, fighting, bug, dark en dragon type.

Een week na dit evenement vindt de Pokémon GO Roggenrola Community Day plaats. Gedurende deze dag geniet je wél van bonussen, zoals extra candy en een langer durende lure module en incense.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.