Nieuws

Dit moet je weten over Pokémon GO Fest 2022

Dit moet je weten over Pokémon GO Fest 2022

Heb jij al zin in Pokémon GO Fest 2022? Komend weekend werken miljoenen Pokémon trainers samen om zeldame Pokémon te vangen en toffe beloningen te verdienen. Klinkt goed toch? Wij vertellen je alles wat je moet weten om dit evenement maximaal te benutten.

Pokémon GO Fest is het grootste Pokémon evenement van het jaar. Iedereen over de gehele wereld kan online deelnemen. Er zijn echter ook locaties waar je fysiek aanwezig kunt zijn. Dit jaar zijn dat Berlijn, Seattle en Sapporo (Japan). Tijdens Pokémon GO Fest 2022 draait het allemaal om het vangen van bijzondere (shiny) Pokémon en het verdienen exclusieve beloningen.

Deelnemen is gratis. Toch kiezen veel spelers ervoor om een ticket te kopen. Deze kost €14,99 en geeft toegang tot nog meer content. Wie een ticket aanschaft, kan op 27 augustus ook deelnemen aan het 'finale evenement'.

Pokémon GO Fest 2022 datum

Pokémon GO Fest 2022 vindt op zaterdag 4 juni en zondag 5 juni plaats. Dit evenement is op deze twee dagen tussen 10:00 en 18:00 actief. Het finale evenement vindt dus eind het eind van de zomer op 27 augustus plaats. Dit laatste evenement valt nog binnen Pokémon GO Season 11. Niantic noemt dit seizoen daarom 'Season of GO'.

Habitat hours tijdens Pokémon GO Fest 2022

Een aantal belangrijke activiteiten tijdens Pokémon GO Fest 2022 zijn de habitat hours. Deze habitat hours zijn voor iedereen beschikbaar, ongeacht of je een ticket hebt gekocht of niet. Elk habitat hour heeft zijn eigen thema en Pokémon die gevangen kunnen worden. Van bijna alle Pokémon zijn ook shiny varianten te vangen. De verschillende habitat hours zijn City, Plains, Rainforest en Tundra.

City: Magnemite, Alolan Grimer, Hitmonchan, Baltoy, Trash Cloak Burmy, Bronzor, Pidove, Trubbish, Gothita, Golett, Litten, Costumed Pikachu (zeldzaam) en Galarian Weezing (zeldzaam).

Plains: Girafarig, Dunsparce, Larvitar, Numel, Trapinch, Buizel, Patrat, Drilbur, Shelmet, Rufflet, Litleo, Costumed Pikachu (zeldzaam) en Axew (zeldzaam).

Rainforest: Mudkip, Seedot, Shroomish, Slakoth, Turtwig, Chimchar, Venipede, Karrablast, Binacle, Skrelp, Rowlet, Costumed Pikachu (zeldzaam) en Pancham (zeldzaam).

Tundra: Omanyte, Swinub, Wingull, Meditite, Wailmer, Spheal, Piplup, Vanillite, Cubchoo, Bergmite, Popplio, Costumed Pikachu (zeldzaam) en Galarian Darumaka (zeldzaam).

Raids tijdens Pokémon GO Fest 2022

Op zaterdag en zondag zijn er ook raids actief. Trainers kunnen samenwerken om toffe Pokémon te vangen. Dit zijn de Pokémon die in de raids voorkomen:

Op zaterdag is het mogelijk om Costumed Pikachu, Axew, Dartrix, Torracat, Brionne, Kyogre en Groudon te vangen. Zondag is het mogelijk om Costumed Pikachu, Axew, Rockruff, Snorlax, Salamence, Druddigon, Dartrix, Torracat en Brionne.

Special Research en Incense met een ticket

Wie een ticket koopt, krijgt daar natuurlijk wat voor terug. Ticketeigenaren kunnen een exclusieve Special Research voltooien. Wie deze voltooit, krijgt een Land Forme Shaymin encounter.

Daarnaast kunnen ticketeigenaren een incense gebruiken die bepaalde Pokémon laat verschijnen. De Pokémon die door deze incense verschijnen kunnen shiny zijn. Het gaat om de Pokémon Galarian Weezing, Galarian Mr. Mime, Unown B, Unown G, Unown O, Unown U, Torkoal, Tropius, Galarian Darumaka, Klink, Axew en Pancham.

Moet ik een ticket kopen?

Voorafgaand aan komend weekend vraagt iedereen zich natuurlijk af: moet ik een ticket voor Pokémon GO Fest 2022 kopen? Om die vraag te beantwoorden, is het handig om te weten wat precies het verschil is tussen het wel of niet aanschaffen van een ticket. Daarom hebben wij een overzicht van pokemongolive.com overgenomen.

pokemon-go-fest-2022-ticket

In dit overzicht zien we dat vier collection challenges, een avatar pose, avatar item en een in-game medal onderdeel zijn van het ticket. Ook de exclusieve research story en de Pokémon die middels een incense verschijnen, krijg je alléén bij aanschaf van een ticket.

Verder krijg je extra raid passen waanneer je een photo disc bij een gym spint. Daarnaast zijn ook andere research verhalen onderdeel van het ticket. Je moet jezelf dus afvragen of de items, encounters en andere beloningen het waard zijn om €14,99 voor ticket te betalen.

Wanneer je een fervent Pokémon GO Battle League speler bent, is een ticket wellicht het geld waard. Een aantal van deze Pokémon zou in de toekomst immers geschikt kunnen zijn voor de Great League, Ultra League of Master League. Voor de reguliere Pokémon GO speler is het kopen van een ticket in onze ogen niet de moeite waard.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.