Nieuws

Dit is Pokémon GO Psychic Spectacular

Dit is Pokémon GO Psychic Spectacular

Pokémon GO Psychic Spectacular staat voor de deur. Dit evenement was ook vorig jaar in september actief en keert nu terug. Dit keer staat de bij iedereen bekende Alakazam centraal. Trainers kunnen komende week op toffe content rekenen, daarom vertellen wij alles wat je moet weten.

Pokémon GO Season of Light is goed van start gegaan. Niantic lanceerde afgelopen weekend het eerste evenement. Vanaf dinsdag 6 september om 10:00 gaat het tweede evenement van start en kunnen trainers aan de slag met raids, mega raids en nieuwe Pokémon encounters. Het evenement eindigt op maandag 12 september om 20:00.

Pokémon GO Psychic Spectacular

Alakazam staat dus centraal binnen Pokémon GO Psychic Spectacular. Deze bekende psychic type Pokémon bemachtig je door Abra te vangen en vervolgens Kadabra te evolueren in een Alakazam. Wanneer je dat doet, leert dit virtuele wezen de charged attack psychic.

Encounters

De komende week kun je frisse encounters verwachten. Het gaat hier natuurlijk voornamelijk om psychic Pokémon. Slowpoke, Abra, Kadabra, Drowzee, Kirlia, Ralts, Natu, Munna, Spoink, Gothita, Woobat, Elgyem en Solosis verschijnen vaker in het wild.

Raids

Gedurende het evenement verschijnen nieuwe Pokémon binnen raids. Ook hier gaat het voornamelijk om psychic Pokémon.

  • Raids met één ster: Unown P, Unown E, Unown S en Espurr
  • Raids met drie sterren: Wobbuffet, Alolan Raichu, Girafarig en Oranguru
  • Raids met vijf sterren: Deoxys (normal, attack, defense en speed)
  • Mega raids: Mega Alakazam

Field research en timed research

Tijdens Psychic Spectacular is een exclusieve field- en timed research actief. Om de field research opdrachten te verzamelen, moet je een PokéStop spinnen. De opdracht komt dan in de field-sectie van je opdrachten. Dit zijn de field research tasks:

  • Vijf Curveball Throws: Elgyem encounter
  • Vijf Curveball Throws achter elkaar: Chimecho encounter
  • Spin vijf PokéStops of Gyms: Baltoy encounter
  • Spin vijftien Pokéstops of Gyms: Hypno encounter

De timed research binnen het evenement draait om Elgyem. Met een groot aantal Curveball Throws verdien je encounters van deze Pokémon. Het is mogelijk om een shiny Elgyem tegen het lijf te lopen. Zo ziet de volledige timed research eruit:

Deoxis Raid Day

Niantic organiseert op zondag 11 september tussen 14:00 en 17:00 een dag met Deoxis raids. Alle varianten van deze Pokémon verschijnen in raids met vijf sterren. De kans dat je een shiny variant tegenkomt is op deze dag groter en je kan vijf daily raid passes verdienen.

Psychic Cup

Ook de GO Battle League staat tijdelijk in het teken van Psychic Spectacular. Vanaf 8 tot en met 15 september kun je immers deelnemen aan de Psychic Cup. Je speelt hierin alleen met psychic Pokémon tot 1500 CP.

Tot slot kun je volgende week verschillende research tasks voltooien. Dit levert verschillende beloningen op, waaronder een Baltoy, Elgyem, Chimecho of Hypno encounter.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.