Nieuws

Alles over Pokémon GO Roggenrola Community Day

Alles over Pokémon GO Roggenrola Community Day

Pokémon GO Roggenrola Community Day staat voor de deur. Verzamel je Poké Balls en zorg ervoor dat je batterij goed opgeladen is, want deze rock type Pokémon verschijnt gedurende één dag in grote getalen in het wild. Wij vertellen je alles wat je moet weten.

Community Days zijn één van de leukste evenementen in Pokémon GO. Deze dagen vormen namelijk een uitgelezen kans om een virtueel wezen volledig te evolueren en van de sterkste aanvallen te voorzien. Pokémon GO Roggenrola Community Day vindt op 18 september vanaf 14:00 tot en met 17:00 plaats.

Roggenrola Community Day

Tijdens de eerste Community Day van Season of Light kom je Roggenrola overal tegen. Wie geluk heeft, loopt een shiny variant tegen het lijf. Spelers kunnen Roggenrola evolueren in een Boldore. Deze Pokémon kan vervolgens weer geëvolueerd worden in een Gigalith.

Spelers die het voor elkaar krijgen om tot vijf uur na het eindigen van het evenement een Boldore in een Gigalith te evolueren, zorgen ervoor dat hun Pokémon de charged attack meteor beam leert. Deze aanval heeft 120 power in een trainer battle en 140 power in een gym battle of tijdens een raid.

Bonussen

Mocht je Roggenrola totaal niet interessant vinden, dan is het toch de moeite waard om Pokémon GO tijdens de Community Day te spelen. Je geniet namelijk van een groot aantal bonussen die je account in het algemeen verder kunnen helpen. Dit zijn alle actieve bonussen:

  • 2x candy bij het vangen van een Pokémon
  • 2x kans om xl candy te ontvangen
  • Hatch-afstand van net geplaatste eggs wordt met 75% verkleind
  • Incense en lure modules blijven het gehele evenement actief
  • Maak één extra special trade
  • Een trade kost 50% minder stardust
  • Maak kans op een verrassing bij het maken van een snapshot

Raids

Na afloop van de Roggenrola Community Day zijn speciale raids actief. Je kan hier vanaf 17:00 tot en met 22:00 aan deelnemen. Het gaat om raids met vier sterren waarbinnen je Boldore moet verslaan. Mocht je hieraan deelnemen, is het verstandig om te wachten met het evolueren van je Roggenrola, want wellicht vang je een Boldore met betere statistieken.

Roggenrola en zijn evoluties zijn niet bepaald geschikt voor de GO Battle League. Je gebruikt deze Pokémon dus bij voorkeur voor team rocket encounters of gym battles.

Overzicht Roggenrola Community Day

Voor wie zondag 18 september druk in de weer is en geen tijd heeft om dit artikel door te nemen, heeft content creator Leekduck een handig overzicht gemaakt. In één afbeelding is samengevat wat je van de Pokémon GO Roggenrola Community Day kan verwachten.

Zorg er tot slot voor dat je voldoende Poké Balls, Pinap Berry's, Lure Modules en andere bruikbare voorwerpen verzamelt voordat je op pad gaat. Zet je Lucky Eggs in en profiteer optimaal van dit evenement.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.