Nieuws

Ook Weekly One Coin Box uit Pokémon GO verwijderd

Ook Weekly One Coin Box uit Pokémon GO verwijderd

Niantic heeft recentelijk verschillende voorwerpen en functionaliteiten, zoals de Weekly One Coin Box uit Pokémon GO verwijderd. De community reageert gefrustreerd op deze acties. Met name, omdat de communicatie van de onwikkelaar te wensen overlaat.

Pokémon GO wordt voortdurend van updates voorzien. De ontwikkelaar voegt met regelmaat voorwerpen aan de in-game shop toe en voert niet zelden aanpassingen uit om de 'quality of life' van spelers te verbeteren. Dit soort updates worden echter vaak zonder te communiceren terruggedraaid en dat leidt tot frustratie bij de spelers.

Slechte communicatie vanuit Niantic

Vorige week werd de Weekly One Coin Box uit Pokémon GO verwijderd. Dit voorwerp was geliefd, omdat het spelers op een goedkope manier speciale in-game items liet bemachtigen. Spelers trokken al snel de conclusie dat Niantic wederom verzuimd heeft om hierover te communiceren.

Op verschillende platformen, zoals Reddit en Twitter barstten discussies los over de slechte communicatie van de ontwikkelaar. Enkele weken eerder werd een Community Day Box met 30 Ultra Balls verwijderd. Deze werd voorheen gratis aangeboden, maar zonder aankondiging verwijderd.

Wanneer Niantic om opheldering gevraagd wordt, krijgen de spelers geen duidelijk antwoord. Zij eisen meer duidelijk omtrent het toevoegen en verwijderen van items, zoals de Weekly One Coin Box.

Toch lijkt het erop dat Niantic voornemens is om de communicatie te verbeteren. In-game evenementen worden immers nu wat eerder via de officiële kanalen aangekondigd. Denk hierbij aan Twitter-accounts en het blog op de website.

Pokémon GO Season of Light is enkele dagen geleden van start gegaan. Het nieuwe seizoen van de mobiele game brengt verschillende evenementen met zich mee en lanceert een nieuw seizoen van de GO Battle League.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.