Nieuws

Alle Play! Pokémon Championship-games voor 2022 zijn bekend

Alle Play! Pokémon Championship-games voor 2022 zijn bekend

The Pokémon Company, het bedrijf achter de bekende Pokémon-gamefranchise, heeft details bekendgemaakt over de aankomende Play! Pokémon Championship-serie voor 2022. Via regionale, internationale en speciale evenementen in diverse Pokémon-games strijden deelnemers zowel om miljoenen euro's aan prijzen als de felbegeerde titel van Pokémon-wereldkampioen.

Voor de editie van 2022 kan worden deelgenomen aan de Pokémon Trading Card Game (TCG), de games Pokémon Sword & Pokémon Shield en de vechtgame Pokkén Tournament DX. Ook gaat de mobiele game Pokémon GO voor het eerst deel uitmaken van de Play! Pokémon Championship-serie in 2022.

Embedded content: https://twitter.com/playpokemon/status/1445375289060585481?s=20

Aankomend jaar kun je dus in veel Pokémon-games de strijd aangaan om mee te dingen naar de vele prijzen van de Play! Pokémon Championship. Het is voor het eerst sinds 2020 dat de grootste officiële Pokémon-competitie ter wereld terugkeert: dat seizoen moest na negen maanden worden afgebroken door de opkomst van het coronavirus. Punten die in het seizoen van 2020 zijn verdiend door deelnemers, worden overgeheveld naar het aankomende seizoen van 2022.

De organisatie benadrukt dat de situatie rond het coronavirus nauwlettend in de gaten wordt gehouden, zodat de Play! Pokémon Championship-serie van 2022 veilig kan plaatsvinden.

Pokémon GO Championship

Pokémon GO world championships
De Play! Pokémon Championship-serie 2022 is de eerste editie waarbij iedereen kan deelnemen aan het Pokémon GO-kampioenschap. Bij het Pokémon-Wereldkampioenschap van 2019 was er nog sprake van een Pokémon GO-invitational, die diende als een soort showcase voor competitief Pokémon GO. Door punten te verzamelen op regionale en internationale kampioenschappen, kunnen deelnemers zich kwalificeren voor het Pokémon-Wereldkampioenschap van 2022.

Voor Pokémon GO kunnen de leeftijdscategorieën Senior en Master meedoen: mensen die tussen 2006 en 2009 zijn geboren, behoren tot de Senior-divisie, terwijl deelnemers uit 2005 of eerder tot de Master-divisie worden gerekend. Iedereen die in 2010 of later is geboren, behoort tot de Junior-divisie en kan helaas (nog) niet meedoen aan de Pokémon GO-competities. Verder moet je in het huidige Pokémon GO Battle League-seizoen, dat loopt tot 29 november 2021, de Legend-rang bereiken om je in te kunnen schrijven rond het begin van 2022.

Waar is Pokémon Unite?

Pokemon unite toernooi Japan
Opvallend is dat het recent uitgebrachte Pokémon Unite ontbreekt in het lijstje van games bij de Play! Pokémon Championship 2022. Het eerste officiële toernooi in Pokémon Unite vond afgelopen september plaats in Japan. Voor het geval dat Pokémon Unite in de toekomst wél onderdeel gaat uitmaken van de Play! Pokémon Championship, hebben we alvast een aantal tips om beter te worden in Pokémon Unite.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate