Nieuws

Pokémon Unite verschijnt 21 juli voor Nintendo Switch

Pokémon Unite verschijnt 21 juli voor Nintendo Switch

Vanaf 21 juli kan iedereen met een Nintendo Switch aan de slag met Pokémon Unite. Wanneer het spel woensdag verschijnt, kan het gratis gedownload worden in de Nintendo eShop. In september verschijnt het spel ook op iOs en Android.

The Pokémon Company viert dit jaar de vijfentwintigste verjaardag van de Pokémon franchise. Een van de nieuwe spellen die tijdens de festiviteiten wordt uitgebracht is Pokémon Unite. In dit spel speel je als een Pokémon en vecht je samen met vier medespelers tegen vijf tegenstanders. De game is een intrede van Pokémon in het MOBA-genre waar bijvoorbeeld ook League of Legends en DotA 2 toebehoren.

PokemonUnite

Free to play

Pokémon Unite wordt voor iedereen gratis toegankelijk. Het spel hoeft dus niet gekocht te worden, in plaats daarvan worden zogenaamde ‘Aeos Gems’ geïntroduceerd. Als spelers deze valuta willen bemachtigen, moet daar de knip voor getrokken worden. De Gems kunnen gebruikt worden voor cosmetische upgrades of het ontgrendelen van nieuwe Pokémon.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=1WEV4co0V70

Om andere personages of cosmetische upgrades vrij te spelen kunnen ook Aeos Coins en Aeos Tickets gebruikt worden. Deze verdienen spelers naarmate ze meer potjes spelen. Voor iedereen die het spel voor 1 september uitprobeert, heeft The Pokémon Company een cadeautje klaarliggen. De Pokémon Zerazora wordt dan namelijk kosteloos ontgrendeld als speelbaar personage.

Strategie

Zoals gezegd valt Pokémon Unite in het MOBA genre. In dit type spellen vecht je tegen een ander team in een arena. In de arena vecht je behalve tegenstanders ook tegen monsters die door de computer bestuurd worden. Deze monsters geven ervaring en muntjes die gebruikt kunnen worden door de speler om sterker te worden en zelfs te evolueren naar een sterkere Pokémon.

Pokémon Unite verschijnt aankomende woensdag op Nintendo Switch en kan via de Nintendo eShop gratis gedownload worden. In september komt het spel ook naar smartphones, ook op dat platform zal Pokémon Unite free to play zijn.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend