Nieuws

Eerste officiële Pokémon UNITE toernooi vindt plaats in Japan

Eerste officiële Pokémon UNITE toernooi vindt plaats in Japan

Het eerste officiële Pokémon UNITE toernooi zit eraan te komen. Zo laat The Pokémon Company op het Twitter-account van Pokémon UNITE weten.

Embedded content: https://twitter.com/pokeunitejp/status/1433716396731482114

Pokémon UNITE is de eerste MOBA in de Pokémon franchise en is in juli uitgebracht door The Pokémon Company en TiMi Studio. Hoewel het aankomende toernooi niet het eerste toernooi van de game zal zijn, is dit wel het eerste officiële toernooi dat in samenwerking met de gameontwikkelaars is georganiseerd. Daarnaast heeft het toernooi met JGC, een groot Japans oliebedrijf, een grote sponsor te pakken.

Alleen in Japan

Het toernooi is helaas alleen beschikbaar voor Japanse spelers en vindt plaats op 19 september. Geïnteresseerde spelers van 16 jaar of ouder en die Japans spreken kunnen zich aanmelden via de officiële site van Pokémon UNITE. Teams mogen uit vijf tot en met zeven spelers bestaan en er kunnen maar maximaal 256 teams deelnemen.

Omdat het evenement zo groot is, worden de wedstrijden gespeeld in een single-elimination formaat totdat er nog maar vier teams over zijn. Deze teams strijden tegen elkaar in een best-of-two. Tijdens het toernooi spelen de spelers op de map Remoat Stadium en maken spelers gebruik van de Nintendo Switch console.
Het evenement wordt gezien als het startschot voor internationale toernooien.

Pokémon UNITE

Pokémon UNITE is momenteel alleen nog maar beschikbaar voor de Nintendo Switch, maar vanaf 22 september is UNITE ook als mobile game verkrijgbaar via de Apple app store en Google play store. Spelers kunnen zich hiervoor vooraf registreren voor leuke extra’s zoals in-game items en early access.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen