Nieuws

Prijzenpot Dota 2 The International 10 richting record: 30 miljoen dollar

27 juli 2020, 10:33

De prijzenpot van het grootste Dota 2-toernooi ter wereld heeft de 30 miljoen bereikt. De teller voor The International 10 staat inmiddels op 30 miljoen dollar.

Spelers van het spel Dota 2 kunnen bijdragen aan de prijzenpot van het grootste toernooi ter wereld binnen de game door een Battle Pass aan te schaffen. 25% van de kosten die spelers maken bij deze aankopen gaat naar de prijzenpot van TI 10 en het overige geld naar ontwikkelaar Valve. Een simpel rekensommetje leidt dus tot de conclusie dat er inmiddels al voor 120 miljoen dollar aan de Battle Pass is gespendeerd door spelers.

Embedded content: https://twitter.com/wykrhm/status/1287634588240551936?s=20

Met deze tussenstand doet de organisatie een aanval op het huidige record aan prijzengeld, dat eveneens in handen is van The International. Vorig jaar, bij The International 9, was de totale prijzenpot gevuld met ruim 34 miljoen dollar. Volgens een voorzichtige voorspelling lijkt dat record deze editie wel gebroken te gaan worden. Als dat gebeurt is The International 10 het toernooi met de grootste prijzenpot ooit in esports.

Onduidelijkheid

Het is vooralsnog nog onduidelijk wanneer The International 10 eigenlijk wordt gespeeld. Het toernooi stond op de planning om plaats te vinden in Stockholm, maar gezien de coronacrisis heeft Valve dit af moeten gelasten. Er is nog geen nieuwe datum en/of locatie bekend voor het toernooi.