Nieuws

Provincie Gelderland investeert half miljoen in talentenhub voor esporters

2 april 2021, 16:02

De provincie Gelderland gaat een half miljoen euro investeren in een talentenhub voor esporters in Nijmegen. Op deze plek kunnen spelers zich ontwikkelen tot talentvolle esporters, maar ook meer informatie over een gezonde levensstijl en voorlichtingen over gameverslaving krijgen. Het initiatief voor dit complex kwam van VVD’er Frederik Peters.

Esports wordt steeds groter in Nederland. Waar Rotterdam al veel investeert in de ontwikkeling van competitief gamens blijft de rest van Nederland vaak achter. Toch gaat de provincie Gelderland ook stappen zetten om esports aan te moedigen. De zogenaamde sportprovincie van Nederland gaat een half miljoen investeren om esports aantrekkelijker te maken, en lokaal talent te ontwikkelen. Het complex komt uiteindelijk in Nijmegen te liggen, bij de Sportqube.

De hub is er niet alleen om te gamen, het draagt ook een maatschappelijke rol bij aan de ontwikkeling van esports en gamen. In de hub kunnen spelers namelijk ook voorlichtingen krijgen over gameverslaving, wat je allemaal nodig hebt om een topatleet te worden en hoe je je talent zo goed mogelijk kan inzetten. De gemeente wil met deze hub esports normaliseren en de connectie tussen sport en esports versterken. De hub opent volgens de planning eind 2021 zijn deuren.