Nieuws

PSV Esports Anthrax: "Iedereen presteerde door de druk ondermaats"

PSV Esports Anthrax: "Iedereen presteerde door de druk ondermaats"

Dinsdagavond verloor PSV Esports voor de tweede keer op rij de finale van de Dutch League. Het League of Legends-team van de Eindhovense voetbalclub verloor met 3-0 en had eigenlijk geen schijn van kans tegen LowLandLions. Support Robbe "Anthrax" Dobbeleers stond ons kort te woord.

48 uur na de verloren finale is voor te stellen dat de spelers van PSV Esports nog steeds teleurgesteld zijn in het resultaat. De eindstrijd was, op de tweede game na, geen moment écht spannend en werd gedomineerd door LowLandLions. Naast het feit dat PSV voor de tweede keer de finale verliest van LowLandLions (voorheen Defusekids) loopt de organisatie ook opnieuw EU Masters mis.

Hoge druk

"Wat er mis ging bij ons? Ik denk dat de druk voor ons te hoog lag," analyseert Dobbeleers. "Daardoor heeft iedereen op individueel niveau ondermaats gepresteerd." De support komt dan ook tot de conclusie dat het daadwerkelijke krachtsverschil tussen LLL en PSV niet écht zo groot is. "We hadden een offday. De laatste weken gingen de scrims juist heel erg goed. Ik denk ook dat we te veel naar de wincondition van LLL hebben gespeeld in plaats van ons eigen spel te spelen."

PSV moet de teleurstelling snel weg proberen te werken, want er staat nog iets op het spel. Samen met LowLandLions, Team THRLL en Dynasty strijdt het team namelijk binnenkort nog in de Country Finals. "Natuurlijk gaan we zoals altijd ons best doen om te winnen, maar we nemen nu eerst even een break om ons op te laden."

Improvement

Ondanks alles ziet Dobbeleers ook positieve punten: "Natuurlijk is het nooit leuk om twee keer de finale te verliezen en net niet EU Masters te halen, maar iedereeen mag wel trots zijn met de improvement die we hebben doorgemaakt, ook al waren we gewoon net niet goed genoeg."

Desgevraagd richt Dobbeleers zich ook nog kort tot de fans: "Sorry aan alle fans. We hebben elke keer weer ondermaats gepresteerd, maar ik hoop wel dat alle fans ons blijven supporten."