Nieuws

PSV Esports-coach Jigly: "Als we minder fouten maken kan niemand ons verslaan"

PSV Esports-coach Jigly: "Als we minder fouten maken kan niemand ons verslaan"

PSV Esports heeft gisteravond in de zogenaamde 'Juggernaut Match' van de Dutch League play-offs gewonnen van Team THRLL en zodoende een finaleplaats verdiend. Het team van Sander "Jigly" Schipper liet zeker niet haar beste spel zien maar toch maakte de PSV-coach zich geen zorgen: "Zelfs toen we bijna de Baron verloren in game twee wist ik zeker dat we gingen winnen."

Ondanks dat PSV Esports zich gisteravond dankzij een overwinning op Team THRLL heeft geplaatst voor de finale van de Dutch League play-offs kan PSV-coach Sander "Jigly" Schipper maar moeilijk tevreden zijn. "Er werden onkarakteristiek veel individuele fouten gemaakt. In game één ging Kitty twee keer neer vlak voor de draak spawnde terwijl we al controle over dat gebied hadden opgezet. Ook werden er meerdere Malphite-ultimates niet geflasht, ondanks dat we hem zagen aankomen."

"In game twee was, zoals iedereen heeft kunnen zien, wederom sprake van een verzameling aan individuele fouten," gaat hij verder. "Dat is enorm jammer want ik had echt het gevoel dat we voor de rest wel alles juist deden en Team THRLL steeds een stap voor waren." Toch verloor de coach nooit het vertrouwen in zijn spelers: "Ondanks dat we zo slecht speelden, wist ik dat mijn spelers zich konden herpakken."

"Zelfs bij het gevecht rond Baron in game twee wist ik dat we de game gingen winnen, ook al zouden we de Baron verliezen," laat Schipper weten. "Ik maakte me totaal geen zorgen over game twee en drie omdat onze composities vele malen beter waren dan die van THRLL. Dat was in game één eigenlijk ook al zo, maar toen hadden ze nog iets meer mogelijkheden om iets te forceren. Het was dan ook vooral persoonlijk frustrerend om naar te kijken. Als je het objectief bekijkt is het feit dat we ondanks tegenvallend spel van onze kant toch weten te winnen alleen maar tekenend voor de kracht van dit team."

Vooruitkijken

Dankzij de overwinning heeft PSV Esports zich verzekerd van een plaats in de finale. Zij kunnen daarom nu rustig toekijken hoe de rest van de teams strijden om het daarin tegen hen te mogen opnemen. Die strijd begint vanavond met de ontmoeting tussen Echo Zulu en de LowLandLions en daarin zijn de Lions volgens Jiggly favoriet: "Echo Zulu kan heel verrassend uit de hoek komen maar ik verwacht dat de LowLandLions zich volgende week mogen bewijzen tegen Team THRLL."

"Die wedstrijd kon overigens nog wel eens heel spannend gaan worden," gaat Schipper verder. "Ik denk dat LLL een beter team is op het gebied van macro en tempo, maar THRLL is goed op elkaar ingespeeld en iets flexibeler in hun drafts. Ik verwacht dat de Lions er uiteindelijk met een 2-1 overwinning vandoor gaan, maar dat is wel afhankelijk van de prestaties van hun jungler Hades. Hij is degene die het verschil moet maken voor LLL."

Favorietenrol

Al maakt het volgens Jigly niet uit wie er tegenover ze staat in de finale: "We gaan de beschikbare tijd zo goed mogelijk benutten en ik hoop dat we daarmee ervoor kunnen zorgen dat we de volgende keer minder fouten maken. Als dat lukt denk ik dat niemand ons kan verslaan."

Daarmee trekt de coach de favorietenrol overduidelijk naar zich toe en in zijn uitleg wordt al snel duidelijk waarom. "Ik denk dat we vanaf het begin van de split de favoriet voor de titel waren en in die rol voelen we ons prima, want uiteindelijk verandert het niks. De druk die we ons zelf opleggen is hoger dan iemand anders ooit zou kunnen doen."

Kay Raadschelders
Kay RaadscheldersRedacteurWegens gebrek aan talent in het daadwerkelijk spelen van games besloot ik er maar over te gaan schrijven.
Kay RaadscheldersKay RaadscheldersKay Raadschelders