Nieuws

PSV Esports Kitty: "Defusekids vorig seizoen sterker dan het LowLandLions van nu"

PSV Esports Kitty: "Defusekids vorig seizoen sterker dan het LowLandLions van nu"

Vanavond spelen PSV Esports en LowLandLions de laatste wedstrijd van de Dutch League Summer Split. Deze twee teams strijden in een directe confrontatie om de hoofdprijs van 2500 euro, een ticket naar de voorrondes van EU Masters én de eer. PSV verloor namelijk vorig seizoen de finale van Defusekids, dat nu LowLandLions heet. Dat gaat Kitty niet nog een keer gebeuren.

In de voorbereiding op de finale ging PSV op bootcamp, om niets aan het toeval over te laten. "We hebben heel veel scrims gedaan. Het was natuurlijk eerst nog wel even afwachten wie we zouden treffen, want voor beide teams (Team THRLL en LowLandLions) moesten we andere dingen oefenen," vertelt Sander "Kitty" Everink.

Revanche

De ADC stond vorig jaar ook in de finale van de Dutch League, met exact dezelfde line-up als nu, tegen Defusekids. Toen verloor Everink de eindstrijd en ging Defusekids, dat nu als LowLandLions door het leven gaat, er met de prijs vandoor. "Het speelt natuurlijk wel mee dat we toen hebben verloren, maar ik heb het idee dat we ons nu een stuk beter hebben voorbereid. Daarnaast zijn onze spelers individueel ook in vorm."

LLL is geen Dsefusekids

Waar PSV exact dezelfde spelers heeft gehouden na de verloren finale wisselde LowLandLions juist vier van hun vijf spelers in. Alleen junglers Hades bleef over bij LLL. "Ik denk dat LLL vorig seizoen wel net wat sterker was," analyseert Everink. "Dat de toplaner, midlaner en jungler al zolang samen speelden maakte ze erg sterk. Daarnaast was de meta in combinatie met hun speelstijl moeilijk te counteren. Ik denk dat het huidige LLL nauwelijks te vergelijken is met het DK van vorig seizoen."

Everink vragen of PSV de finale gaat winnen is natuurlijk veel te cliché. Daarom vroegen we de veteraan waarom ze gaan winnen. "We hebben een goed idee hoe we onze speelstijl kunnen spelen tegen LLL en we hebben ook een goed idee wat we tegen bepaalde cheese picks, zoals Taric/Pyke, moeten doen."

Stephen van Vlokhoven
Stephen van VlokhovenRedacteurIk vind het maar suf om een motto te hebben, maar je moet toch wat met deze ruimte.
Stephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van VlokhovenStephen van Vlokhoven