Nieuws

PSV Esports Zhergoth: "LowLandLions is onze grootste concurrent"

14 juli 2020, 15:00

Vanavond staat in de zevende speelronde van de Dutch League de topper tussen PSV Esports en Team THRLL op het programma. PSV moet winnen om kans te houden op de eerste plaats in het reguliere seizoen, daarom ging Esports Club in gesprek met de toplaner van de Eindhovenaren. Benjamin "Zhergoth" Sanchez vertelde over PSV's ups en downs dit seizoen en wat hij verwacht van de wedstrijd van vanavond: "Wij gaan vanaf nu laten zien dat we het sterkste team zijn."

PSV Esports heeft in de zevende speelweek een dubbel programma. De avond wordt geopend tegen Dynasty en daarover is PSV's toplaner Benjamin "Zhergoth" Sanchez duidelijk: "Ze konden vorige keer ondanks een gigantische early-game voorsprong niet winnen, dus dit keer ook niet." De tweede wedstrijd van de avond wordt waarschijnlijk een zwaardere kluif aangezien dan koploper Team THRLL tegenover de Eindhovenaren staat. Sanchez is echter ook voor die wedstrijd vol vertouwen: "We speelden in de eerste wedstrijd tegen THRLL op een manier die ver onder ons niveau is, we kunnen veel beter. Sindsdien zien we in scrims een opwaardse trend wat het niveau van ons spel betreft en ik denk dat we inmiddels het sterkste team in de Dutch League zijn. Ik verwacht vanavond dan ook gewoon twee overwinningen."

Voor wat betreft zijn eigen spel is de toplaner reëel: "Puur naar mezelf kijkend ben ik redelijk tevreden met mijn prestaties tot nu toe. Al had ik, na het vertrek van Alois, mezelf meer als beste toplaner in de Dutch League willen profileren en dat is door mijn prestaties in de heenwedstrijden tegen Team THRLL en Dynasty niet gelukt. Dat ga ik vanavond, en in het restant van de competitie, dan ook zeker proberen recht te zetten," zegt hij vooruitblikkend op de play-offs. "Natuurlijk gaan we er alles aan doen om alsnog eerste te worden en is het vervelend als dat niet lukt, maar uiteindelijk draait het om de overwinning in de play-offs en daar biedt een tweede plek in het reguliere seizoen ook een prima uitgangspositie voor."

Concurrentie

Over wie in die bewuste play-offs de grootste concurrent van PSV wordt is Zhergoth duidelijk: "We hadden voor aanvang van het seizoen de verwachting dat de LowLandLions onze grootste concurrent zou worden en dat is wat mij betreft nu nog steeds zo. Team THRLL heeft verrassend goed gepresteerd tijdens het reguliere seizoen, maar in de play-offs geef ik nog steeds het voordeel aan de Lions."