Nieuws

PSV-midlaner Furuy: "Wij winnen met 2-0 van Team THRLL"

PSV-midlaner Furuy: "Wij winnen met 2-0 van Team THRLL"

28 juli 2020, 12:57

Vanavond is de zogeheten 'Juggernaut Match' in de Dutch League. De nummers 1 en 2, Team THRLL en PSV Esports, nemen het tegen elkaar op in de aftrap van de play-offs. De winnaar is direct verzekerd van de finale, terwijl de verliezer een tweede kans krijgt om die eindstrijd te bereiken. We spraken met midlaner Mike "Furuy" Wils.

Om 19:00 nemen Team THRLL en PSV Esports het tegen elkaar op een in best-of-3. Het is een wedstrijd waar veel liefhebbers al het hele seizoen naar uitkijken, aangezien de onderlinge confrontaties steeds ook erg aangenaam waren. Daarnaast was het al een aantal weken duidelijk dat deze twee teams om de koppositie gingen strijden. Uiteindelijk gaf THRLL deze niet meer uit handen en eindigde het team de groepsfase met acht overwinningen in tien wedstrijden. De verliespartijen waren tegen Dynasty en, gevoelig genoeg, tegen PSV Esports.

Wake-up call

"Ik verwacht dat het net zo zal gaan als de laatste keer tegen THRLL," voorspelt Mike "Furuy" Wils, midlaner van PSV Esports. "Een erg trage game, waarna we in de mid- tot late-game het op macroniveau winnen." Veel fans hadden aan het begin van het seizoen verwacht dat PSV Esports de leiding zou nemen in de Dutch League, zo ook Wils: "Dat we even moeite zouden krijgen tijdens dit seizoen, had ik niet verwacht. Ik denk dat het een goede wake-up call was voor het hele team en ik ben blij dat het nu een stuk beter gaat."

De confrontatie met THRLL is volgens veel liefhebbers dé kraker, maar Wils ziet dat anders: "LowLandLions is onze grootste concurrent voor de titel. Hun agressieve speelstijl kan ons problemen geven in de early game en dat heeft THRLL niet." De midlaner voorziet dan ook geen problemen vanavond: "Wij winnen met 2-0 van Team THRLL."