Nieuws

PUBG Esports maakt schema van het Global Championship bekend

PUBG Esports maakt schema van het Global Championship bekend

Het PUBG Global Championship (PGC) vindt dit jaar plaats in Incheon, Zuid-Korea. Zo laat de organisatie achter het toernooi weten in de roadmap die ze via hun site delen. Het WK start op vrijdag 19 november en het toernooi duurt vijf weken. In het finale weekend van 17 t/m 19 december wordt de Grand Champion gekroond.

Aan PGC 2021 doen de 32 teams van over de hele wereld mee. PUBG Esports verdeelt de 32 plekken over teams uit vier regio’s:

  1. Azië
  2. Europa
  3. Azië-Pacific
  4. De Amerika’s
    Onder Azië-Pacific vallen teams die uit het zuidoostelijke deel van Azië of Australië komen. Ook teams uit Noord-Amerika en Zuid-Amerika valln onder dezelfde regio, de Amerika’s. Elke regio krijgt een bepaald aantal plaatsen. Azië-Pacific en de Amerika’s hebben allebei recht op zes plaatsen, Europa krijgt er acht en Azië heeft maarliefst 12 plaatsen.

Welke teams zich kwalificeren voor PGC 2021 wordt bekend nadat PCS 5 eindigd op 3 oktober. Alle PUBG-organisaties hebben gedurende de toernooien dit jaar zogenoemde PGC-kwalificatiepunten kunnen verzamelen. De organisaties met de meeste punten in hun regio kwalificeren zich voor het wereldkampioenschap.

Toernooischema

Het toernooi bestaat uit één week Rank Decision, drie weken Weekly League en de finale week.

PGC 2021 schema

Rank Decision

In de eerste week worden de teams verdeeld over vier groepen van acht teams. De groepen spelen allemaal vier games tegen elkaar, zo speelt elk team in totaal 12 games. Alle scores worden bij elkaar opgeteld waardoor er een ranglijst ontstaat. De top 16 kwalificeert zich vervolgens voor de eerste Weekly League. De andere teams, worden op de wachtlijst gezet, het team dat onderaan eindigt kan niet deelnemen aan de Weekly League en moet wachten tot de finale week voor ze weer in actie komen.

Weekly League

De Weekly League bestaat uit drie weken Weekly Survival en Weekly Final. Tijdens de Weekly Survival kan een team zich kwalificeren voor de Weekly Final door een game te winnen. Het team dat een game wint, kwalificeert zich voor de Weekly Final en hoeft niet verder te spelen. De winnaar wordt vervangen door het team dat bovenaan staat op de wachtlijst.

In het weekend van de Weekly League vindt de Weekly Final plaats. Er worden tien games gespeeld over twee dagen. Het team dat na tien games de meeste punten heeft, kwalificeert zich voor de Grand Final. In totaal plaatsen drie teams zich als winnaar van Weekly League.

Negen andere teams kunnen zich kwalificeren voor de Grand Final door punten te behalen tijdens de Weekly League. De drie winnaars van de Weekly Final en de negen teams die de meeste punten hebben behaald gedurende de drie Weekly Leagues plaatsen zich direct voor Grand Final.

Finale week

De 20 teams die zich nog niet gekwalificeerd hebben voor de finale vechten om de laatste vier plekken. Tijdens de Grand Survival worden er vier games gespeeld. De teams die een game weten te winnen, krijgen een plek in de finale.

De Grand final bestaat uit 15 games en wordt gespeeld over drie dagen. Het team dat na 15 games de meeste punten heeft behaald is de PGC 2021 Grand Champion.

Puntensysteem

PUBG Esports heeft sinds april een nieuw puntensysteem (WWCD) waarbij het winnen van een game wordt benadrukt. Er kwam vanuit de PUBG-community veel kritiek op dit systeem omdat teams heel voorzichtig zijn gaan spelen en het systeem als ‘oneerlijk’ wordt ervaren. Teams kunnen een game winnen met 1 kill en in het klassement boven een team staan met 20 kills dat nog geen game heeft gewonnen.

Hierdoor heeft de organisatie besloten bij PGC gebruik te maken van het nieuwe- en het oude puntensysteem. Het WWCD-systeem wordt gebruikt tijdens de Weekly Survival: de winnaar kwalificeert zich voor de Weekly Final. Het oude systeem, waarbij teams punten krijgen voor placement en kills (SUPER), wordt gebruikt tijdens de Weekly Final en Grand Final om zo een klassement te creëren.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le Haen