Nieuws

PUBG kondigt internationaal toernooi PGI.S aan

PUBG kondigt internationaal toernooi PGI.S aan

Voor het eerst sinds de PUBG Global Championship gaat PUBG een toernooi organiseren met teams over de hele wereld, genaamd PUBG Global Invitational.S. Hoewel er eerder dit jaar meerdere toernooien gepland stonden gingen die wegens Corona niet door. Nu, in Februari 2021, treffen 32 teams elkaar in Korea voor het nieuwe WK.

Veel is er nog niet bekend over het toernooi. Wel is er algemene informatie over het toernooi en de data, maar qua structuur zit PGI.S heel anders in elkaar dan de voorgaande toernooien, zoals PGC of de meer recentelijke PUBG Continental Series 1-3.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=NopEOiQE2PE

Winnen is het belangrijkst

In voorgaande toernooien ging het voornamelijk om consistentie: veel punten scoren door middel van kills, maar ook veel placement points halen. Nu lijkt de nadruk meer op het daadwerkelijk winnen van de wedstrijden te liggen. De eerste week staat 'placement' centraal, waarin alle teams spelen om hun ‘startpositie’ in het toernooi. Zo ontstaat er een top 16 aan teams.

Deze 16 teams spelen vervolgens in de tweede fase, genaamd ‘weekly survival’. Tijdens deze matches kwalificeert de winnaar zich voor fase 3 van het toernooi. De Finale, met de 16 teams die een chicken dinner wisten te scoren gedurende de tweede fase, bestaat uit tien wedstrijden die hetzelfde formaat lijken te gaan volgen.

Oceanië doet niet mee

Het meest controversiële deel van het toernooi lijkt vooralsnog echter niet het formaat te zijn, maar de manier hoe teams worden geselecteerd. PGI.S is per slot van rekening een invitational toernooi, dus PUBG kiest zelf de teams die mogen meedoen. De 32 teams zijn als volgt verdeeld: Zeven Europese, zes Chinese, vijf Zuid-Oost Aziatische, vier Amerikaanse, vier Koreaanse, twee latijns-amerikaanse en twee japanese teams en twee teams uit Chinees Taipei.

Wat meteen opvalt aan dit formaat is de opvallende afwezigheid van Oceanië. Australië is historisch een sterk land in PUBG Esports, zo staat het Australische team Fury statistieksgewijs momenteel in de top 10 teams ter wereld, maar het team is niet uitgenodigd voor het toernooi. Volgens een verklaring van PUBG Esports zou het onmogelijk te regelen zijn om Australische teams naar Korea over te brengen met de huidige corona-regels.

De volgende vraag is hoe andere teams met Australische spelers dit gaat regelen. Het Amerikaanse team Shoot To Kill is één van de beste drie Amerikaanse teams en heeft een Australische kopman. Er is echter nog geen definitieve lijst bekend met welke teams daadwerkelijk zijn uitgenodigd.

Minimaal 3.5 miljoen dollar prijzenpot

Het toernooi begint op 1 februari 2021 en concludeert op 28 maart, en is volledig op Twitch te volgen. De 32 teams zullen strijden om een prijzenpot van 3.5 miljoen dollar, plus 30% van de opbrengsten van de Pick’em challenge die samen met het toernooi loopt.

Cas van Asseldonk
Cas van AsseldonkRedacteurStudent journalistiek met een voorliefde voor Battle Royales
Cas van AsseldonkCas van AsseldonkCas van AsseldonkCas van Asseldonk