Nieuws

PUBG: New State kondigt laatste test aan voor release

PUBG: New State kondigt laatste test aan voor release

De nieuwe mobile game PUBG: New State organiseert op vrijdag 29 oktober en zaterdag 30 oktober een laatste technische test voordat het spel op 11 november wordt uitgebracht.

De shooter gaat getest worden in 28 verschillende landen over de hele wereld. De ontwikkeling ervan begon na het immense succes van PUBG: Mobile. Het spel speelt zich af in het jaar 2051, jaren na de originele PUBG.

Test

PUBG: Mobile is vooral erg populair in het oosten, waardoor de test van de nieuwe mobile game vooral wordt gehouden in het oostelijke gedeelte van de wereld. Zestien landen uit Azië, elf landen uit het Midden-Oosten en één land uit Europa krijgen toegang om New State te testen. Het enige westerse land wat deelneemt aan de test is Turkije. Alle andere landen moeten wachten tot de wereldwijde release op 11 november. Spelers hebben al wel de mogelijkheid om zich te registreren op de Apple App Store en Google Play Store. Degene die dit doen voor 11 november krijgen een permanente ‘vehicle skin’. De CEO van Krafton, de ontwikkelaar van het spel, vertelt dat er al meer dan vijftig miljoen mensen geregistreerd hebben.

PUBG: New State

De mobile game draait op de Unreal Engine en ondanks de geupgrade graphics zijn de minimale specificaties om het spel te kunnen spelen redelijk laag. Oudere Android apparaten zoals de Galaxy S7 met meer dan 2GB RAM of Apple apparaten vanaf de iPhone 6s kunnen het spel allemaal spelen.

New State beschikt vanaf launch over vier maps: Troi, Erangel, een vier tegen vier deathmatch map zonder naam en een trainingsveld. Daarnaast heeft het spel wapen customization, drones, elektrische auto’s en hebben spelers de mogelijkheid om spelers terug te roepen vanuit de dood. Er liggen over de gehele map groene ‘flares’ verspreid die de spelers kunnen gebruiken om gevallen teamgenoten terug te krijgen.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen