Nieuws

Puntenaftrek voor Tfue's Twitch Rivals Minecraft-team door helderheidsinstelling

7 april 2021, 11:39

Het Twitch Rivals: Minecraft Mystery Games-toernooi werd gisteren gewonnen door het team van livestreamer Tfue. Door een helderheidsinstelling van de populaire streamer kreeg het team echter puntenaftrek en eindigde op de derde plek. De helderheidsinstellingen van Tfue was aangepast buiten het spel, dit gaf hem volgens de organisatoren een oneerlijk voordeel.

Embedded content: https://twitter.com/TTfue/status/1379547588593061888?s=20

Twitch Rivals: Minecraft Mystery Games bestond uit zestien teams bestaand uit verschillende content creators. In dit toernooi werden er drie verschillende Minecraft modes gespeeld. Team Tfue won twee van de drie rondes, hiermee stonden ze bovenaan het scorebord met 45 punten. Tfue en zijn team werden gediskwalificeerd omdat Tfue instellingen gebruikte die niet waren toegestaan in het toernooi.

Nadat er verschillende klachten waren over de instellingen van Tfue heeft de organisatie van Twitch Rivals onderzoek gedaan. Het bleek dat Tfue makkelijker door water heen kon kijken. Dit is niet mogelijk met alleen de in game instellingen aan te passen, om dit te kunnen doen moet je ook game files aanpassen. Het toernooi werd gespeeld op het zogeheten vanilla Minecraft zonder mods of andere aanpassingen.

Embedded content: https://twitter.com/AntVenom/status/1379550477969412098?s=20

"Na het bekijken van het bewijs is er geen sprake van het gebruik van mods of texture packs," laat WavePunk weten, één van de Twitch Rivals presentatoren. “De organisatoren kunnen dezelfde instellingen alleen krijgen na het aanpassen van instellingen buiten het spel en dit is niet de bedoeling.”

Het team van Tfue heeft als straf een puntenaftrek van 6 gekregen. Door deze straf stonden zij niet meer op de eerste plaats, maar zakten zij naar de derde plek. Op de tweede plek stonden zij nu gelijk met het team van CaptainSparklez die ook 39 punten hebben. Team BastiGHG steeg door de situatie naar de eerste plaats met 44 punten, en namen een prijs van 12.000 dollar mee naar huis.

Embedded content: https://clips.twitch.tv/PlayfulTacitDotterelShazBotstix-3JU48pjsdS84qlpN?ttcontent=url&ttmedium=clips_api