Nieuws

r1qzor over match tegen DK: "We zien het somber in"

r1qzor over match tegen DK: "We zien het somber in"

Er is weinig overtuiging bij r1qzor dat JoinTheForce kan stunten tegen Defusekids in de finale van de MijnDomein Masters. Dat zegt hij in een interview tegen Esports Club voorafgaande de wedstrijd.

JoinTheForce speelt op zaterdag tegen Defusekids in de MijnDomein Masters-finale. Echter, op voorhand lijkt de game al gespeeld als we r1qzor zijn woorden mogen geloven. "We zien de match tegen DK somber in als je realistisch bent", zegt de captain van JoinTheForce. "We spelen met een mix tegen het beste team van de Benelux. We bereiden ons sinds Maxaxe weg is niet meer voor, aangezien we nu met een mix spelen. We weten wel een beetje wat de enemies kunnen en wat we zelf kunnen, dus ik probeer als IGL tijdens MDM het hele team aan te sturen en ervoor te zorgen dat we goede defaults en executes on the fly kunnen uitvoeren."

Geslaagd MijnDomein Masters

Het team is, ondanks de status van mixteam sinds het vertrek van Maxaxe, toch als vierde geëindigd tijdens de MijnDomein Masters-competitie. Een prestatie die moeilijk zou worden, vooral na het verlies tegen 3P, maar zelfs na dat verlies liet JTF zich volgens r1qzor niet uit het veld slaan. "We waren zelfs na dat verlies nog gefocust om de top vier te halen, en mensen hadden niet verwacht dat we überhaupt zo close zouden komen om die top vier te halen, maar we hebben het tegendeel bewezen."

Na die eindnotering in het reguliere seizoen moest mCon verslagen worden in de halve finale. Een lastige tegenstander, maar dat betekent niet dat JTF zich op voorhand bij de wedstrijd neerlegde. "We gingen er zeker confident in. We zijn misschien niet zo bekend als de spelers van mCon, maar dat neemt niet weg dat wij ook het spelletje kennen", zegt r1qzor. "We hadden sowieso drie mappen verwacht, en het kon elke kant op gaan. Zoals je zag waren er ook twee mappen met een 16-14 score, dus het had zomaar de andere kant op kunnen gaan."

Nieuwe lineup

Hoewel ze in de MijnDomein Masters-competitie in de finale staan, is de campagne tijdens ESL niet zo verlopen zoals het team graag had gezien. "We hebben ook twee keer met een stand-in moeten spelen, helaas. Tegen Aetas hebben we ook verloren, en daar hadden we eigenlijk niet van mogen verliezen, maar dat team hebben we simpelweg onderschat."

Nu resteert enkel nog de finale tegen Defusekids en het ESEA seizoen. Ondertussen is JoinTheForce al druk bezig met het oefenen met het nieuwe team. Fishie en Tewy moeten de gaten in JTF opvullen. Dat begint al ergens op te lijken, want scrimresultaten zijn positief. "Het blijft wel een pracc natuurlijk, maar je weet hierdoor wel dat je er niet ver vandaan zit."

Op 22 juni speelt JoinTheForce tegen Defusekids in de MijnDomein Masters-finale.