Nieuws

Race best verkochte console begint na jaren eindelijk spannend te worden

2 mei 2021, 14:30

Door een recent financieel verslag van Sony worden interessante getallen openbaar. Hierdoor kunnen we achterhalen waar het gamebedrijf haar winst aan te danken heeft. De Playstation 5 is namelijk niet de enige inkomstenbron van het bedrijf. Oudere consoles en abonnementen voor Playstation Plus en Playstation Now halen ook veel geld binnen.

Een interessante race tussen Sony consoles is het totaal aantal verkochte exemplaren. Dit record staat nu nog op de naam van de Playstation 2 met 155 miljoen verkochte exemplaren. Bijna geen consoles, ook niet van andere bedrijven, komen nog in de buurt van dit record. De enige uitzondering hierop is de Playstation 4. Deze console staat op de tweede plek van meest verkochte console met 116 miljoen keer verkochte exemplaren. Alleen de Playstation 4, in tegenstelling tot de Playstation 2, wordt nog steeds veel verkocht. We moeten de komende jaren dus nog zien of de Playstation 4 misschien de titel kan afpakken.

Playstation 5 wordt nog steeds veel verkocht

In het verslag zijn ook de verkochte exemplaren van de Playstation 5 terug te vinden. De Playstation 5 is 3,3 miljoen keer verkocht in het laatste kwartaal van 2020. Dit betekent dat Sony in het afgelopen half jaar 7,8 miljoen exemplaren van de Playstation 5 heeft verkocht. De Playstation 4 was ‘maar’ 7,6 miljoen keer verkocht in de eerste zes maanden na haar release. Ondanks de problemen met de levering door de pandemie zet de Playstation 5 toch verschillende nieuwe records voor het bedrijf.