Nieuws

Racesquare opent virtueel racecentrum op Circuit Zandvoort

Racesquare opent virtueel racecentrum op Circuit Zandvoort

Racesquare, de organisatie achter het officiële F1 Racing Centre in Utrecht, heeft aangekondigd dat er een virtueel racecentrum komt op het racecircuit van Zandvoort. Daar moet het mogelijk worden om, naast de nieuwe Formule 1-game, ook virtueel deel te nemen aan andere games en raceklassen. Racesquare Circuit Zandvoort, zoals het centrum gaat heten, opent op 27 september 2021 de deuren.

Embedded content: https://www.facebook.com/RacesquareNL/photos/a.126886572951825/126885259618623/

Met de komst van het racecentrum naar Zandvoort wil Racesquare de motorsport toegankelijker maken. In het echt rondjes over het circuit rijden is immers niet goedkoop: voor een auto, onderdelen en een racelicentie ben je al snel duizenden euro's kwijt. Zelf een race-simulator voor thuis kopen is ook niet bepaald goedkoop, en dat geldt zeker voor de apparatuur die Racesquare gaat gebruiken.

Authentieke ervaring

In de geavanceerde race-arena op Zandvoort, met 4D-simulatoren van Build4Performance uit Hoogeveen, kunnen maximaal twinting racefans het tegen elkaar opnemen. Racers worden tijdens de sessie begeleid door een eigen Race Marshall, met als doel om een authentieke Formule 1-ervaring te bieden. Naast Zandvoort wordt het ook mogelijk om digitaal te racen op de andere circuits van de Formule 1-kalender, en Racesquare is van plan om later meer games en raceklassen aan te gaan bieden op de simulatoren.
Circuit Zandvoort
De komst van het racecentrum naar Zandvoort is het gevolg van een samenwerking tussen Racesquare en CM.com Circuit Zandvoort: beide partijen benadrukken hoe het virtuele aspect "naadloos aansluit bij de ontwikkelingen van het circuit". Door de komst van de Formule 1 naar Zandvoort, wordt er veel geld geïnvesteerd in het circuit om er een veelzijdige entertainmentslocatie van te maken.

Racesquare Circuit Zandvoort ligt direct aan de pitstraat van het circuit: een plek waar je naast de virtuele strijd dus ook de 'real deal' kunt volgen.

Meer locaties

Racesquare heeft aangekondigd dat er op meer locaties vergelijkbare racecentra zullen komen. Eén daarvan komt in Rotterdam, de andere locatie wordt nog bekendgemaakt.

Of je binnenkort op van Zandvoort aan de slag kunt gaan om een digitale racelicentie te halen? Daar zijn we erg benieuwd naar. We hebben in ieder geval vijf tips voor je klaarstaan om al je tegenstanders virtueel achter je te laten op Zandvoort.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate