Nieuws

Gesloten Rainbow Six Mobile bèta start vandaag

Gesloten Rainbow Six Mobile bèta start vandaag

De gesloten Rainbow Six Mobile bèta gaat vandaag van start. Dit meldt ontwikkelaar Ubisoft op haar website. De ontwikkeling van de handheldversie van de tactische shooter lijkt daarmee goed te verlopen. Het is nog niet duidelijk wanneer de game uitgegeven gaat worden.

Rainbow Six Siege is een tactische shooter die al sinds 2015 op verschillende spelcomputers en PC te spelen is. Nu de mobile gaming in de lift zit, werkt Ubisoft aan een iOS- en Androidversie van de game. In onderstaande trailer laten de ontwikkelaars zien hoe hun nieuwe game er op dit moment voor staat.

Rainbow Six Mobile

Kenmerkend voor Rainbow Six Siege zijn de diverse operators met ieder hun eigen mogelijkheden. De operators zijn de schaakstukken waarmee spelers een tactisch spel met elkaar uitvechten. Het team met de beste vaardigheden en het meeste tactisch inzicht wint de game.

Een groot deel van deze elementen gaat Ubisoft op korte termijn gratis op iOS en Android aanbieden. Spelers duiken in bekende maps, zoals Border en Bank en spelen ook op hun smartphones in teams van vijf. De game modi Bomb en Secure Area zijn onderdeel van Rainbow Six Mobile.

Vanaf vandaag, 12 september, kunnen spelers uit de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, Mexico, Singapore, India en de Filipijnen zich aanmelden om kans te maken op een plekje in de gesloten Rainbow Six Mobile bèta. Het gaat hier om de versie op Google Play.

Het is niet duidelijk of en wanneer de Rainbow Six Mobile bèta in Europa beschikbaar wordt. Ubisoft heeft al wel duidelijk gemaakt dat in de definitieve, speelbare versie cross-play beschikbaar is en dat middels voice chat met andere spelers gecommuniceerd kan worden.

Ubisoft hoopt het succes van Rainbow Six Siege te kunnen herhalen. De game voor spelcomputers en PC's heeft een florerende esports-scene en wordt al zeven jaar lang van nieuwe content voorzien.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.