Nieuws

Raven Software maakt aantal bans Warzone bekend

24 maart 2021, 12:17

Raven Software voert sinds de start van 2021 regelmatig banwaves uit. Steeds meer cheaters en hackers worden gebanned in Warzone. De ontwikkelaar kwam via een blogpost naar buiten met het aantal bans dat zij hebben uitgevoerd in 2021.

Wanneer het aankomt op cheaters in Warzone is het bijna onmogelijk om er géén tegen te komen. Warzone heeft geen anti-cheat systeem die spelers automatisch banned wanneer zij cheaten. De enige manier om van cheaters af te komen is doordat ontwikkelaar Raven Software ze banned. Deze ban waves worden niet altijd van te voren aangekondigd en hebben niet altijd een even groot effect.

Soms worden er meer dan tienduizend cheaters gebanned en soms minder. In de blogpost stond dat er sinds de lancering van Warzone meer dan 300.000 spelers gebanned zijn, en de grootste banwave nam plaats op 2 februari. Toen werden er meer dan zestigduizend spelers permanent verwijderd en op 16 maart waren dat er dertigduizend.

Raven Software liet via twitter weten dat er op 23 maart weer een banwave heeft plaatsgevonden. Tijdens deze banwave zijn er meer dan dertienduizend cheaters gebanned, dit brengt het getal van totale bans rond de 400.000. Ook laat Raven weten dat er meer banwaves aankomen.