Nieuws

Raven Software pakt Bertha Trucks aan in Warzone

28 mei 2021, 20:34

Call of Duty: Warzone ontwikkelaar Raven Software heeft de beruchte Bertha Trucks aangepakt in de nieuwste update van de game. De vrachtwagens vormen sinds hun release al een enorm obstakel voor menig speler van de Battle Royale game. Eerder smeekten spelers al of de truck uit de game gehaald wordt. Nu heeft Raven Software op Twitter aangegeven dat het de zogenaamde Cargo Meta aangepakt wordt, en is de spawn rate van de wagen flink verminderd.

De Cargo Meta houdt in dat in de huidige staat van Warzone de Bertha Truck gezien wordt als een van de grootste sleutels tot het halen van een overwinning. De truck kan gebruikt worden om spelers (of jezelf) te pletten, maar ook als bescherming voor de schoten van andere spelers. De trucks hebben namelijk enorm veel HP en kunnen dus veel schoten opnemen. Het is dan ook niet gek dat hoe kleiner de cirkel wordt, hoe meer trucks er te vinden zijn.

Na veel klachten op Twitter en de doping van de term Cargo Meta heeft het probleem de aandacht van de ontwikkelaars Raven Software getrokken. Na een post op Twitter legt de ontwikkelaar uit wat het gaat doen om de chaos van de trucks aan te pakken.

Embedded content: https://twitter.com/RavenSoftware/status/1397604048530931723?s=20

Spawn Rates

De grootste verandering in de nieuwe update is dat de spawn rate van de Bertha Trucks drastisch verminderd is. Dat betekent dat de trucks veel minder voorkomen op de map. Hierdoor wordt de truck zelf niet aangepakt, maar wordt het moeilijker om aan een dergelijke vrachtwagen te komen. Volgens een blogpost van Raven Software is de spawn rate van de truck met zo’n 75% verminderd.

Embedded content: https://twitter.com/RavenSoftware/status/1397932498688962564?s=20

De truck zelf is niet aangeraakt, en heeft nog steeds dezelfde eigenschappen als voorheen. Het is voor spelers moeilijker geworden om aan een truck te komen, of hun beschadigde truck te vervangen met een nieuwe. Raven Software hoopt met de update minder Bertha Trucks in de laatste cirkel te zien.

Stijn van Steenbergen
Stijn van SteenbergenRedacteur/Media ProducerSchrijft over van alles en nog wat, met een passie voor de ontwikkeling van esports binnen Nederland en video content
Stijn van SteenbergenStijn van SteenbergenStijn van Steenbergen