Nieuws

Razer houdt EU-toernooien in Fortnite, Valorant en Brawl Stars

Razer houdt EU-toernooien in Fortnite, Valorant en Brawl Stars

Razer, een van de meest bekende fabrikanten van gaming-hardware en -accessoires, heeft bekendgemaakt dat het opnieuw de Razer Invitational - Europe gaat organiseren. Het online evenement gaat op 14 oktober 2021 van start met een mobile gaming-competitie in de game Brawl Stars. Daarna zijn Fortnite en Valorant op PC aan de beurt tot en met 7 november. Volgens Razer wordt de RI-Europe 2021 het "grootste open e-sports-toernooi in de EU".

razer-invitational-eu

Razer is vooral vertegenwoordigd in onze koopadviezen, bijvoorbeeld bij de beste gaming muizen voor esports. Het bedrijf is ook op andere manieren actief betrokken bij esports, aldus Yann Saldsedo, hoofd van Razer's esports-afdeling in Europa en het Midden-Oosten: "Razer Invitational is synoniem geworden voor inclusief gamen. Mobiel gamen maakt een snelle groei door, dus we willen zorgen dat ook die spelers een kans krijgen om op professioneel niveau te strijden", verwijzend naar de inclusie van Brawl Stars in RI-Europe 2021.

Hoe werkt RI-Europe 2021?

RI-Europe 2021 duurt vier weken. Gedurende deze periode worden er diverse competities georganiseerd: vanaf 14 oktober beginnen de wedstrijden in de mobiele game Brawl Stars van ontwikkelaar en uitgever Supercell: een top-down shooter waarin spelers allerlei soorten wapens kunnen gebruiken om de competitie te slim af te zijn. Later in de RI-Europe 2021 gaan ook de Valorant- en Fortnite-competities van start.

Voor elk toernooi van de RI-Europe 2021 kunnen zich maximaal 9.000 deelnemers aanmelden, die wekelijks op op vrijdag, zaterdag en zondag aan de slag kunnen: op de eerste twee dagen vinden kwalificaties en playoffs plaats, waarna de zondag in het teken staat van de finales. De beste spelers van elke game winnen prijzen ter waarde van meer dan €20.000 euro: naast Razer-hardware wordt er ook cash uitgedeeld aan de winnaars.

Waar schrijf ik me in voor RI-Europe 2021?

De inschrijvingen voor RI-Europe 2021 zijn geopend vanaf 28 september. In totaal zijn er vier toernooien: één in Brawl Stars en Valorant en twee in Fortnite. Inschrijven kan via de officiële website van Razer Invitational - Europe: zoek onderstaand schema op deze pagina voor de inschrijflink van jouw game. De Fortnite-competities worden binnenkort geopend: hou de website en sociale media van Razer dus goed in de gaten.

razer-invitational-eu-schedule

Naast deelnemen aan de competities zelf kun je tevens ook nog prijzen winnen door de competities te volgen op de YouTube-, Facebook- en Twitch-kanalen van Razer: stem op de MVP van de match en je doet automatisch mee aan een verloting van Razer-prijzen. Ook op sociale media als Twitter en Instagram kun je prijzen winnen door de hashtag #ThisIsEsports te volgen en mee te doen aan Razer-giveaways.

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate