Nieuws

Red Bull lanceert gaming podcast met grote namen uit esports

Red Bull lanceert gaming podcast met grote namen uit esports

Red Bull Gaming heeft een nieuwe podcast-serie over games en esports aangekondigd: Save your Game – the Red Bull Gaming Podcast. Vanaf 17 juni wordt er elke twee weken een nieuwe aflevering uitgebracht, met prominente gasten uit de wereld van esports. De podcast wordt gepresenteerd door esports-host Frankie Ward. Zij ontvangt bekende namen als G2 Esports-oprichter Carlos ‘ocelote’ Rodriguez en Jack Etienne, mede-oprichter en CEO van Cloud9.

Frankie Ward heeft veel ervaring met het presenteren van esports en gaming events. De Britse was onder meer betrokken bij de ESL Hearthstone Premiership Final en events voor Counter-Strike: Global Offensive en PlayerUnknown’s Battlegrounds. Daarnaast presenteerde Ward ook de PC Gaming Show van E3, waar ze bekend werd bij miljoenen kijkers. De gasten van de Red Bull-podcast gaan samen met Ward op zoek naar de ‘save game’: hét moment dat de esports-carrière van de gast voorgoed veranderde. We laten je alvast kennis maken met een aantal van de gasten die deel zullen nemen aan de podcast.

Joe Marsh

Joe Marsh T1
Joe Marsh is de Amerikaanse directeur van T1, dat inmiddels is uitgegroeid tot de grootste esportsorganisatie ter wereld. Vanwege zijn functie bevindt hij zich vaak in de Verenigde Staten én Zuid-Korea om T1 te leiden en de organisatie te laten groeien.

Beluister hier de vijfde aflevering met Joe Marsh:

Hex

steph-hex-bendixsen-photo
Stephanie “Hex” Bendixsen is een Australische presentatrice, auteur, videogame-criticus en content creator. Ze werd bekend door het presenteren van Good Game en Good Game: Spawn: populaire programma's over gaming op de Australische televisie. Tegenwoordig streamt ze vaak op Twitch en is ze een Red Bull Player, evenals ambassadeur voor Lenovo en Logitech. Ook is ze een van de leden van Back Pocket: een videogame- en variety-kanaal.

Beluister hier de vierde aflevering met Hex:

Msdossary

fifa-msdossary
Een van de grootste namen in FIFA-esports is Msdossary uit Saoedi-Arabië. Hij is Red Bull-atleet en speelt voor het Russische Tundra Esports, maar is ook vertegenwoordigd door het sportmanagement-team Roc Nation Sports, dat is opgericht door de Amerikaanse rapper Jay-Z. Msdossary werd wereldkampioen FIFA in 2018, waarbij hij de finale won van Stefano Pinna uit België. Pinna speelde destijds voor PSV Esports, maar speelt nu voor KRC Genk en VVV-Venlo.

Beluister hier de derde aflevering met Msdossary:

Ryan Pessoa

ryan-pessoa-red-bull-gaming-sphere
De Britse FIFA-speler Ryan Pessoa, die eerder bekend stond onder de tag 'Stackzz', doet mee aan competities namens het esports-team van Manchester City. Hij vertegenwoordigde eerder ook Chelsea in de ePremier League van 2019. Daarnaast is Pessoa een Red Bull-atleet. Hij is, naast FIFA, ook goed in sprint-hardlopen.

Beluister hier de tweede aflevering met Ryan Pessoa:

G2 ocelote

g2 ocelote
In de eerste aflevering is Spanjaard ocelote te gast. Hij begon zijn esports-carrière in de vroege seasons van League of Legends, waar hij in de mid lane speelde voor onder andere SK Gaming. In 2013 richtte hij zijn eigen esports team op: Gamers2. Later werd de naam veranderd naar G2 Esports. Het team is zeer succesvol geworden, met de meeste overwinningen van alle Europese esports teams. Niet alleen in League of Legends, maar ook in games als CS:GO en Rainbow Six Siege doet G2 mee op topniveau.

Beluister hier de eerste aflevering met ocelote:

Guus Weggemans
Guus WeggemansRedacteurWil esports naar een groter publiek brengen, speelt zelf competitief Super Smash Bros Ultimate