Nieuws

Red Bull organiseert 1v1 League of Legends-toernooi Red Bull Solo Q

Red Bull organiseert 1v1 League of Legends-toernooi Red Bull Solo Q

Red Bull heeft via haar website laten weten wederom een 1v1 League of Legends-toernooi te organiseren. Na het succes van vorig jaar is het toernooi terug onder de naam Red Bull Solo Q. De kwalificatierondes zijn op 16 mei en 6 juni. In totaal kunnen er 265 spelers meedoen, waarvan er 16 doorgaan naar de nationale Red Bull Solo Q-finale.

Red Bull Solo Q is het officiële 1v1 League of Legends-toernooi dat georganiseerd wordt door Red Bull in samenwerking met Riot Games. Vorig jaar deden er 25.000 spelers mee van over de hele wereld. Via kwalificatierondes en een grote finale wordt er per land een nationale Red Bull Solo Q-kampioen gekroond. De beste speler van elk land wint een geheel verzorgde reis naar de Red Bull Solo Q Europese finales, waar ze strijden om de beste van Europa te worden.

1v1 League of Legends?

Vorig jaar werd voor het eerst een groot 1v1 League of Legends-toernooi georganiseerd tijdens Red Bull Player One. In tegenstelling tot een regulier 5v5 League of Legends potje werkt een solo-wedstrijd net iets anders. Spelers kunnen op drie manieren winnen:

  • Een speler behaalt First Blood
  • Een speler vernietigt een toren
  • Een speler elimineert als eerste 100 minions

Spelers kiezen hun champion via blind pick en de game modus wordt gezet op 1v1. De map is er een die we al kennen, namelijk Sumoner's Rift. De 1v1 battles vinden plaats in de Top Lane.

Meedoen met Red Bull Solo Q

Iedereen kan zich inschrijven om mee te doen met het toernooi. Op 16 mei vindt kwalificatieronde I plaats en op 6 juni de tweede. Spelers die graag meer informatie willen of willen oefenen kunnen terecht op de officiële Discord server van Red Bull Solo Q. Daar vindt je ook Riot ontwikkelaars en Red Bull organisatoren terug.

Ramon Pützfeld
Ramon PützfeldHoofdredacteurSchrijft graag over hardware en shooters, stiekem verliefd op MMORPG's.
Ramon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon PützfeldRamon Pützfeld