Nieuws

De Red Bull Solo Q World Finals zijn aangekondigd

De Red Bull Solo Q World Finals zijn aangekondigd

De Red Bull Solo Q World Finals zijn officieel aangekondigd. Vanaf 14 oktober wordt bepaald wie de beste solo League of Legends-speler is. Dit evenement vindt gelijktijdig met het wereldkampioenschap van de populaire MOBA-game plaats en heeft dit jaar een Nederlands tintje.

Tijdens de grote finales van Red Bull Solo Q komen de best presterende nationale en internationale spelers van het afgelopen jaar bijeen. In een allesbeslissend toernooi wordt uitgemaakt wie de beste speler van het jaar 2022 is. Het evenement vindt vanaf 14 tot en met 16 oktober in New York plaats.

Red Bull Solo Q Finals

In maar liefst 25 landen werden dit jaar de nationale toernooien van Red Bull Solo Q gespeeld. De beste spelers plaatsten zich voor de grote finale. Wie plaatsing misliep, had tijdens de internationale Red Bull Solo Q-toernooien een tweede kans om zich alsnog te plaatsen.

Tijdens de Red Bull Solo Q Finals strijden de deelnemers om een prijzenpot van 10.000 dollar. Daarnaast mag de winnaar zich de beste League of Legends solo-speler ter wereld noemen. De deelnemers krijgen ook gratis toegang tot het reguliere wereldkampioenschap van de MOBA-game.

Red Bull Solo Q staat erom bekend een prima opstap naar het hoogste League of Legends-niveau te zijn. De deelnemers kunnen zich immers in de kijker spelen van de aanwezige teams die deelnemen aan het wereldkampioenschap.

Het grote eindtoernooi heeft dit jaar een Nederlands tintje. De 24-jarige Menno 'Genno' Geelhoed heeft zich immers ook weten te kwalificeren. Tijdens de voorjaarsvakantie werd de basisschoolleraar door een vriend overtuigd van deelname aan het nationale toernooi. Nu, enkele maanden later, strijdt hij mee om de wereldtitel.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.