Nieuws

Red Bull Strijders voor Smash Bros Ultimate en Tekken 7 aangekondigd

Red Bull Strijders voor Smash Bros Ultimate en Tekken 7 aangekondigd

Op 4 april gaat het nieuwe seizoen van Red Bull Strijders van start. Super Smash Bros Ultimate en Tekken 7 zijn de games die deel uitmaken van de competitie. Spelers kunnen zich via drie kwalificatierondes plaatsen voor de finale, waar ze kans maken op een reis naar EVO Japan in 2021.

Red Bull Strijders is geen onbekende term voor de gemiddelde fighting game-speler. Vorige keer vond de competitie plaats in de Esports Game Arena, maar voor het nieuwe seizoen zijn het eSports Center Eindhoven en H20 Esports Campus de locaties voor de kwalificatieronden. De finale zal plaatsvinden in H20 Esports Campus.

Kwalificeren Red Bull Strijders

Tijdens elke kwalificatieronde kun je je kwalificeren met Tekken 7 en Super Smash Bros Ultimate. Voor elk toernooi zal op elke kwalificatieronde plek zijn voor 64 deelnemers. In totaal kwalificeren 36 spelers zich voor de finale, 18 spelers per game. Deze spelers strijden tegen elkaar voor een reis naar de finale van EVO Japan 2021 in september. Het schema voor de kwalificatieronden ziet er als volgt uit.

4 april - kwalificatieronde eSports Center Eindhoven
25 april - kwalificatieronde eSports Center Eindhoven
30 mei - kwalificatieronde H20 Purmerend

De finale vindt plaats op 5 september op het Rabo Esports Stadium op de H20 Esports Campus. In de ochtend van de finale is het ook mogelijk om je nog te kwalificeren. Twee spelers komen via deze last chance qualifier in de finale terecht, waardoor er in totaal 20 spelers per game in de finale staan.

Reis naar EVO

Een reis naar EVO is een droom voor veel fighting game-spelers. EVO is elk jaar het grootste fighting game toernooi van de wereld. Vorige keer gaf Red Bull Strijders een reis naar EVO in Las Vegas weg, maar dit keer is het een reis naar EVO Japan in 2021. EVO Japan is een nog uniekere ervaring voor velen, en zeker een goede motivatie om mee te doen aan Red Bull Strijders. 

De eerste kwalificatieronde van Red Bull Strijders vindt op 4 april plaats in het eSports Center Eindhoven. Als je mee wil doen met deze kwalificatieronde moet je je snel inschrijven, aangezien er maar beperkte plekken zijn per kwalificatieronde.

Stijn van Steenbergen
Stijn van SteenbergenRedacteur/Media ProducerSchrijft over van alles en nog wat, met een passie voor de ontwikkeling van esports binnen Nederland en video content
Stijn van SteenbergenStijn van SteenbergenStijn van Steenbergen