Nieuws

Rekkles definitief naar G2 Esports, Perkz naar Cloud9

23 november 2020, 14:19

In aanloop naar het League of Legends seizoen van 2021 zijn er twee grote transfers doorgevoerd. ADC Rekkles maakte definitief de overstap naar van Fnatic naar rivaal G2 Esports en Perkz verliet juist datzelfde G2 Esports voor een avontuur bij Cloud9.

Een transfer waar nog lang over gesproken zal worden. Dat is de overstap van Rekkles naar G2 Esports ongetwijfeld. Het is niet voor het eerst dat een speler van Fnatic de overstap naar de aartsrivaal maakt, want in 2018 deed midlaner Caps hetzelfde. Toen was er veel commotie rondom de overstap, vooral omdat de aankondiging redelijk uit het niets leek te komen.

Nu zat de transfer er al langer aan te komen. Rekkles verliet Fnatic enkele dagen geleden en de geruchten omtrent een vervolg van zijn carrière bij G2 Esports gingen al flink rond. Toch komt de overstap voor veel Fnatic-fans hard aan, omdat Rekkles werd gezien als het boegbeeld van het team. De vraag is nog wie de ADC gaat vervangen bij Fnatic.

Embedded content: https://youtu.be/CtppDEEFKjM

Rekkles kon naar G2 Esports omdat zij eerder afscheid namen van hun ADC, Perkz. De Kroaat is van origine een midlaner, maar wisselde naar de botlane toen G2 Esports in 2018 Caps van Fnatic overnam. Nu verlangde hij toch wel weer naar de midlane en besloot hij G2 Esports achter zich te laten. Hij maakt een overstap naar Noord-Amerika.

Perkz gaat verder bij Cloud9, de organisatie die afgelopen seizoen afscheid nam van Jensen.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=t76hXBcKwys&ab_channel=Cloud9