Nieuws

Rematch voor Anonymo en Ninjas in Pyjamas

17 mei 2021, 19:16

Er komt een rematch tussen Anonymo en Ninjas in Pyjamas (NiP). NiP vraagde de rematch aan nadat zij moesten spelen met een handicap.

Kort na de match waar Anonymo NiP versloeg met 2-1 in de eerste ronde kwam de Zweedse organisatie met een statement. NiP beweerden dat zij verschillende technische problemen ervaarden tijdens de matches en hierdoor speelden met een achterstand. NiP meldden de technische problemen tijdens de match, dit resulteerde in een lange pauze. De toernooiorganisatie besloot vervolgens om de best of 3 door te laten gaan, technische problemen of niet, beweerden NiP.

Na de match bevestigde Anonymo de klachten van NiP. Nadat de scores officieel waren opgenomen in het klassement beweerde het Poolse team dat NiP de organisatie FACEIT aan het onderdrukken was op een zakelijk niveau. Volgens Anonymo eiste NiP een rematch.

Anonymo beschuldigt NiP van het onder druk zetten van FACEIT

Op 16 mei kwam Anonymo via Twitter met een statement naar buiten. “Wij worden op dit moment onder druk gezet door Ninjas in Pyjamas en de organisatie van Flashpoint. Zij willen dat wij de match van 14 mei tegen NiP opnieuw spelen.” Dit laat Anonymo weten in hun statement, ook laten zij weten dat er is aangeboden om de laatste game op een later moment te spelen. Volgens Anonymo wees NiP dit aanbod af, ook al hadden zij technische problemen.

Embedded content: https://twitter.com/AnonymoEsports/status/1393984099321356289?s=20

Anonymo laat weten dat zij willen meewerken maar wel emotioneel zijn over de bevestigde remake. “Wij zijn onder de indruk dat FACEIT onderdruk wordt gezet door NiP op een zakelijk niveau", beweert Anonymo. “Wij zijn erg emotioneel over de situatie. Wij weten dat iets als dit niet vaak gebeurt in andere sport- en esportstoernooien. Wij willen er alles aan doen om eerlijk te spelen, maar NiP deelt deze missie niet.”

Flashpoint kondigt een rematch aan

Kort na de statement van Anonymo maakte Flashpoint de rematch bekend. In de statement stond dat de rematch gepland is slechts een half uur na de aankondiging. “Eerst stond de rematch gepland voor zondag 16 mei, deze wordt verplaatst naar een later en nog onbekend tijdstip", laat Flashpoint weten.

Embedded content: https://twitter.com/Flashpoint/status/1393994557474279426?s=20

Naast de beweringen van Anonymo zijn ook fans erg teleurgesteld. Zij zijn het niet eens met de keuze die Flashpoint organisator FACEIT heeft gemaakt.

NiP komt met een tijdlijn

Na de aankondiging van de verzette rematch kwam NiP met een tijdlijn. In deze tijdlijn beweert NiP dat Anonymo weigerde te spelen zondag 16 mei en laten ze weten dat de statement van hun misleidend was.

“Anonymo komt direct met een misleidende statement op hun sociale media", staat er in de tijdlijn die NiP naar buiten bracht. Hiermee wakkerde Anonymo een enorme golf aan speculatie aan binnen de esports-scene.

Embedded content: https://twitter.com/NIP/status/1394054924896440325?s=20

De COO van NiP, Jonas Gundersen, liet op Twitter weten dat hij de beweringen van Anonymo schandalig vond.

Embedded content: https://twitter.com/jonasgundersen/status/1394056450742304772?s=20

“Onze spelers pushten niet voor een rematch, wij als organisatie deden dat. Zij willen alleen erkenning dat hun speeltoestand onacceptabel was", schrijft Gundersen.

Naast dat Nip en Anonymo’s Flashpoint prestaties teniet worden gedaan, moet Hyenas wachten totdat zij tegen de winnaar van de rematch kunnen spelen. Wanneer de rematch precies plaats gaat vinden is nog niet bekend, aangezien Anonymo nog niet officieel ingestemd heeft met de rematch.

Theus Veldhuizen
Theus VeldhuizenRedacteur Schrijft over van alles, maar heeft een passie voor Valorant en League of Legends.
Theus VeldhuizenTheus VeldhuizenTheus Veldhuizen