Nieuws

Respawn bezig met gift-functie voor Apex Legends

Respawn bezig met gift-functie voor Apex Legends

Respawn Entertainment werkt momenteel aan een gift-functie voor Apex Legends. Dit heeft Evan Nikolich, Design Director bij de ontwikkelaar, in een persevenement voor Season 14 laten weten. Met een dergelijke functie wordt het voor spelers waarschijnlijk mogelijk om cosmetische items aan andere spelers cadeau te doen.

Komende week wordt Apex Legends Season 14 gelanceerd. Het nieuwe seizoen brengt aanpassingen aan de map Kings Canyon met zich mee. Daarnaast voegt de ontwikkelaar een nieuwe Legend genaamd Vantage toe en krijgen ook de wapens wat nodige aanpassingen. De gift-functie laat nog even op zich wachten, maar er wordt aan gewerkt.

Respawn werkt aan gift-functie

Naast de aanstaande Season 14-update werkt ontwikkelaar Respawn Entertainment dus ook aan een gift-functie, zo weet het account AlphaINTEL op Twitter te melden. De Design Director van de populaire battle royale geeft aan dat actief wordt gewerkt om deze functie te realiseren.

Een gift-functie biedt content-creators en professionele spelers de mogelijkheid om wat terug te doen voor hun fans. Ook voor reguliere gamers biedt het een unieke mogelijkheid om een in-game cosmetisch item cadeau te doen aan een vriend.

Hoewel een aantal fans op de nieuwe functie zit te wachten, benadrukt de ontwikkelaar volgens AlphaINTEL dat men niet over één nacht ijs gaat. De introductie van een dergelijke functie moet goed overwogen worden om het een eerlijk en goed werkend systeem te maken.

Apex Legends Season 14 gaat op dinsdag 9 augustus van start. Dit is ongeveer drie maanden nadat het vorige seizoen van start ging.

Kevin van Mourik
Kevin van MourikRedacteurSchrijft met passie over allerlei games en is sinds 'The Big Red One' verknocht aan Call of Duty.