Nieuws

Riot Games gaat ongepast gedrag in Valorant aanpakken

16 februari 2021, 14:36

Riot Games heeft in een blogpost informatie vrijgegeven over hun nieuwe strategie omtrent ongepast gedrag. Zo is de ontwikkelaar van plan AFK-ers aan te pakken en gaat Riot Games de chat beter modereren op kwetsend taalgebruik.

AFK-ers

Eerder gaf Riot aan bezig te zijn met een systeem waarbij AFK-ers sneller in rang zakken. In de nieuwste blogpost gaat Riot Games verder in op het systeem. Zo begint de strijd tegen AFK-ers bij het scherm waar agents gekozen worden. Voordat je gestraft wordt, wordt er eerst gekeken naar de staat van je account. Verlaat je games vaak vroegtijdig, dan is de kans groot dat je gestraft wordt.

AFK-ers kunnen worden gestraft op verschillende manieren. De straffen zijn als volgt: een waarschuwing, het niet krijgen van XP, het niet meer mogen spelen van competitive, langere wachttijden voor een match, het verliezen van Rank Rating (RR) en in extreme gevallen kan je account permanent geband worden.

Ongepast gedrag in de chat

Riot wil niet alleen AFK-ers straffen, maar ook de mensen die ongepast gedrag vertonen in de in-game chat. Riot laat weten dat ze een zero tolerance beleid hanteren. Ook komt er een tekstfilter in het spel die woorden kan filteren in elf verschillende talen. Op basis van het filter kan Riot tevens straffen opleggen. Riot laat weten dat het niet uitmaakt wie er begint met ongepast taalgebruik, maar dat het erom gaat dat het gebeurt.

Riot Games gaat ongepast chatgebruik straffen met waarschuwingen, chat bans voor lang of korte duur, het niet mogen deelnemen aan competitive potjes en een tijdelijke ban van Valorant.

Feedback na het rapporteren

Via het Reporter Feedback-systeem gaat Riot terugkoppelen wat het met een report gedaan heeft. Zo krijgen spelers die gerapporteerd hebben, te weten of iemand gestraft is of niet. In de eerste versie van dit systeem is het alleen mogelijk om in het spel zelf te zien of er een speler gestraft is. In de tweede versie willen ze dit ook bekendmaken buiten het spel, denk hierbij bijvoorbeeld aan een mailtje.

Riot Games rolt de nieuwe systemen uit met patch 2.04, dat binnenkort verschijnt.

Deel: