Nieuws

Riot Games gaat ranked systeem Valorant aanpassen

15 augustus 2020, 11:17

Een van de Valorant-ontwikkelaars, Riot Ziegler, heeft op Twitter laten weten dat het ontwikkelteam het ranked systeem in het spel goed aan het analyseren is. Aan de hand van analyses kunnen we de komende periode flink wat veranderingen verwachten aan het systeem. Er zijn nog definitieve beslissingen genomen over een nieuwe ranked modus, aldus Ziegler.

Joe "RiotZiegler" Ziegler heeft op Twitter een bericht naar buiten gedaan over het ranked systeem in Valorant. Het systeem zorgt voor veel frustratie bij spelers, met name door de scheve balans in de ranked modus. Riot Games is de modus daarom goed aan het analyseren, en wil op termijn een flink aantal veranderingen doorvoeren. 

Embedded content: https://twitter.com/RiotZiegler/status/1294050938781446144?s=20

De voornaamste knelpunten zitten in de manier waarop solo-spelers tegen een premade van vijf spelers terecht komen. Hierdoor ontstaat een scheve verdeling in de vaardigheden van spelers. Een team van vijf spelers heeft namelijk een flink voordeel in de communicatie, en komt daardoor makkelijker in een hogere rang. Kiest een van die spelers er vervolgens voor om alleen te spelen, dan blijkt vaak dat deze spelers op een lager niveau zitten dan de andere solo-spelers.

Het omgekeerde is ook waar, een solo-speler heeft vaak minder communicatie met het team. Hierdoor is winnen lastiger, waardoor individuele vaardigheden belangrijker zijn. In League of Legends, ook een spel van Riot Games, is dit opgelost door het toevoegen van een aparte queue voor solo- en duo-spelers. Of dit ook wordt doorgevoerd in Valorant, is nog onduidelijk. Volgens Ziegler zijn er nog geen knopen doorgehakt.