Nieuws

Riot Games hint naar een nieuwe Valorant agent

15 februari 2021, 12:43

Riot Games heeft informatie vrijgegeven over de nieuwste Valorant, die vooralsnog Agent 15 heet. Zo zijn we meer te weten gekomen over Agent 15’s nationaliteit, abilities en speelstijl. De agent wordt waarschijnlijk uitgebracht samen met Valorant Episode 2: Act 2, begin maart.

Agent 15, speelstijl, abilities en meer

Riot Games heeft recentelijk aan de community gevraagd wat voor nieuwe agent zij graag wilden. Hier kwam uit dat de meeste spelers graag een nieuwe agent met de controller-rol wilde. “En dat is precies wat jullie zullen krijgen,” zei John Goscicki, de Character Producer van Valorant.

Riot Games heeft op slinkse wijze wat informatie vrijgelaten over de nieuwe agent, namelijk via een poster die te zien is in de Night Market; de plek waar je in Valorant skins kunt kopen. Op de poster staat de afkorting ‘GHA’. Dit verwijst naar het land Ghana, waar Agent 15 mogelijk vandaan komt. Het is niet de eerste keer dat er een hint in een poster van de night market verwerkt is, bij de vorige night market werd gehint naar Japan en een paar weken later kwam de agent Yoru uit. Deze agent heeft de Japanse identiteit.

“Wij proberen grenzen te verleggen als het aankomt op abilities van agents in Valorant. Tot nu toe hebben we daar niet genoeg ons best voor gedaan”, aldus John Goscicki. Hij vervolgt: “Onze volgende controller zal een ‘cosmic shift’ zijn in de speelstijl die jullie gewend zijn. Deze agent is voor de spelers met een ‘galaxy brain’ die wilt weten wat er allemaal gebeurt op de map.” John Goscicki bracht deze informatie naar buiten via een Valorant State of the Agents blogpost.

De hints wijzen erop dat Agent 15 een ruimtethema zou hebben en een ability waarmee hij de map en alles wat er gebeurd van bovenaf kan bekijken. Dit zijn slechts speculaties, meer details laten nog op zich wachten.

Wanneer komt Agent 15 uit?

Agent 15 komt uit tegelijk met de volgende grote update, Episode 2: Act 2. Deze staat gepland op 2 maart 2021, maar dit is een datum die nog veranderd kan worden. Ook is het mogelijk dat de agent pas een paar dagen later speelbaar is.

Schrijf je nu in voor de Esports Club nieuwsbrief en ontvang update over je favoriete games. Blijf altijd op de hoogte van het laatste esports nieuws en volg ons ook op Twitter, Facebook, Instagram, Twitch en YouTube.

Deel: