Nieuws

Riot Games kondigt nieuwe client hub aan

Riot Games kondigt nieuwe client hub aan

Riot Games laat via hun website weten dat ze vanaf volgende week een nieuwe client uitbrengen. Spelers kunnen vanuit de client alle games van de gameontwikkelaar spelen.

In een blog op de website vertelt Riot waarom ze deze stap nemen. Het bedrijf achter League of Legends heeft nu meer games op het cv staan. Zo heeft het bedrijf in de afgelopen jaren Teamfight Tactics, Legends of Runeterra, Valorant en Wild Rift uitgebracht. Voor al deze games moest de speler een aparte client gebruiken om het op te starten, dat moet anders vindt Riot. Met de nieuwe client wil de ontwikkelaar het de gebruikers gemakkelijk maken om te ontdekken wat Riot Games allemaal te bieden heeft.

Nieuwe client

Alle bestaande individuele client launchers worden gecombineerd in de nieuwe editie. Er wordt een hub gecreëerd van waar de spelers kunnen kiezen welke game ze willen opstarten en spelen. Elke game heeft een eigen en unieke pagina waar game gerelateerde content, zoals komende evenementen of het laatste nieuws, op staat. Het blijft echter nog steeds mogelijk om een directe desktop-shortcut te maken voor degene die dat prefereren.

Naast het gemakkelijker navigeren tussen de verschillende Riot Games titels geeft de nieuwe client de gebruikers relevante updates en informatie. Ook zorgt de client automatisch dat alles geupdate blijft zodat alle games altijd klaar zijn voor gebruik.

Uiterlijk

Elke game heeft een unieke landingspagina, maar ze hebben wel allemaal dezelfde lay-out. In de blog laat Riot een video zien hoe de nieuwe client er ongeveer uit gaat zien. In de video is te zien dat er bewegende achtergrond is met informatie over evenementen en updates en een optie om de andere game pagina's te bezoeken.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=STq3rFUtqBE

Riot brengt op 20 september stapsgewijs de nieuwe client uit om de stabiliteit te testen. Vooralsnog is op 4 oktober de client voor iedereen beschikbaar, maar dat is onder voorbehoud. Als tijdens het testen blijkt dat er veranderingen nodig zijn kan de release uitgesteld worden.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen