Nieuws

Riot Games start onderzoek naar TSM-eigenaar 'Reginald'

TSMTSM

Riot Games is een onderzoek gestart naar TSM-eigenaar Andy ‘Reginald’ Dinh. De 29-jarige CEO van de esports-organisatie wordt onderzocht voor wangedrag op de werkvloer. Zo zou hij werknemers en spelers pesten en verbaal misbruiken.

De eigenaar komt geregeld in het nieuws door zijn uitlatingen. Afgelopen seizoen kreeg Reginald een boete van 5.000 dollar door een tweet waarin hij zijn onvrede over toenmalig Cloud9 support ‘Vulcan’ deelde. Hier verontschuldigde hij zich uiteindelijk publiekelijk voor.

Onderzoek

In een statement laat Riot weten dat er een advocatenkantoor is ingeschakeld om een onafhankelijk onderzoek naar de beschuldigingen van wangedrag te doen. Het onderzoek vanuit Riot Games kwam eind vorig jaar op gang nadat er beweert werd dat Reginald spelers en werknemers verkeerd behandelde. Zo liet Doublelift in november vorig jaar van zich horen over de situatie bij het team. De voormalig TSM AD Carry uitte klachten over de manier waarop Reginald met spelers en andere werknemers om ging.

Reginald’s gedrag

In een verslag van WIRED wordt de werkcultuur binnen TSM door verschillende medewerkers beschreven. In het verslag vertellen medewerkers dat er een angstcultuur heerst binnen het bedrijf en dat Reginald regelmatig collegas urenlang zou berispen na het maken van kleine foutjes. Een medewerker vertelt dat de eigenaar mensen soms zelfs waardeloos of achterlijk noemde om ze zo als ‘slecht voorbeeld’ te laten dienen.

De CEO van TSM heeft een reactie gegeven op het verslag. Hij vertelt dat ‘hij aan zijn communicatievaardigheden richting het team en de mensen om hem heen moet werken’. Daarnaast geeft Reginald aan er nog steeds in te geloven dat er bij een organisatie als TSM geen ruimte is voor slechte prestaties. Daarom is hij niet van plan om het aan te geven wanneer iemand niet naar verwachting presteert.

Door de reactie van Reginald wijst het er op dat het nog niet afgelopen is. Het is afwachten wat het onderzoek oplevert en wat de sancties van Riot Games gaan zijn.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le Haen