Nieuws

Riot Games straft Doublelift vanwege kritiek op LCS

Doublelift LCS Viewership

Riot Games heeft Doublelift gestraft vanwege zijn kritische uitspraken over de League of Legends Championship Series. De Amerikaanse streamer heeft een tweede waarschuwing te pakken en mag niet Co-Streamen tijdens de NA LCS Superweek. Ondertussen heeft hij 'excuses' gemaakt.

De afgelopen dagen trok Doublelift een aantal beslissingen van Riot Games in twijfel. Zo vond hij het onbegrijpelijk dat Team Liquid-midlaner en LCS-icoon Bjergsen niet mee mocht doen aan een League of Legends-wedstrijd voor het goede doel tussen Mr.Beast en Ninja. Dit zou volgens Doublelift namelijk perfecte publiciteit zijn voor de LCS bij het (jongere) publiek van Ninja en Mr.Beast.

In diezelfde stream haalde Doublelift ook uit naar de LCS zelf. De streamer, die zelf jarenlang actief was als speler in de competitie, zei dat de LCS niet lekker gaat, refererend naar de alsmaar dalende hoeveelheid kijkers. “De LCS is stervende. Het kijkersaantal is stervende. Niemand kan het ontkennen, iedereen weet het. Iedereen voelt het.”

Riot Games reageerde fel op de woorden van Doublelift. Doublelift heeft zijn tweede waarschuwing gekregen van de ontwikkelaar van League of Legends en Valorant, eerder kreeg hij ook een waarschuwing vanwege het kijken van een YouTube-video waarin gescholden werd. Daarnaast krijgt hij geen toestemming om de volgende superweek van de LCS te Co-Streamen. Eerder deze week werd TSM Reginald overigens ook al gestraft door Riot Games.

Co-Streamen is een bevoegdheid die een klein aantal content creators krijgt van Riot Games. Als je Co-Streamer bent heb je toestemming om wedstrijden van de LCS live op je eigen kanaal uit te zenden en te becommentariëren. Aan Co-Streamerschap zitten wel een flink aantal haken en ogen; zo moeten gasten goedgekeurd worden door Riot en mag je bijvoorbeeld geen merken zichtbaar hebben die concurreren met sponsoren van de LCS.

Doublelift zelf bracht het nieuws van zijn schorsing naar buiten op zijn stream, maar leek niet echt onder de indruk. Na het aankondigen van zijn straf biedt hij zijn ‘oprechte’ excuses aan. “De LCS is niet stervende en ze zijn niet dom. Sterker nog de competitie is gezond.”, waarna hij een screenshot laat zien waarin het aantal kijkers duidelijk hoger is gemaakt met Paint.

Danny van Gend
Danny van GendRedacteurSchrijft over League of Legends en Rocket League, is een betere kijker dan speler
Danny van GendDanny van Gend