Nieuws

Riot Games verbiedt TSM om partner FTX te promoten

Riot Games verbiedt TSM om partner FTX te promoten

Op 4 juni kwam TSM via Twitter naar buiten met één van de grootste samenwerkingen in de esportsscene. De Noord-Amerikaanse organisatie tekende een deal van 210 miljoen dollar met FTX Trading Ltd. FTX Trading Ltd is een cryptocurrency platform. Echter verbiedt Riot Games TSM om deze partnership te promoten.

Embedded content: https://twitter.com/TSM/status/1400817819097440259?s=20

Nadat TSM naar buiten kwam met het nieuws hebben zij hun naam gewijzigd in TSM FTX. Riot Games laat de naamsverandering niet toe in hun League of Legends- en Valorant-competitie; daar wordt TSM dus niet TSM FTX. Tijdens de uitzendingen van deze competities mogen de spelers ook hun nieuwe jersey met het FTX logo niet dragen.

“De samenwerking tussen TSM en FTX breekt geen sponsor/partnership regels van de League Championship (LCS). Maar cryptocurrency exchange platformen vallen onder andere restricties. Als gevolg hiervan is de naam van TSM en de FTX merkplaatsing op de jersey van TSM niet toegestaan in de LCS of andere competities van Riot Games”, aldus Chris Greeley, hoofd van esports voor Riot Games in Noord-Amerika en Oceanië.

Reactie TSM

TSM CEO Andy Dinh kwam met een reactie op de verklaring van Riot Games. Hij laat weten dat hij het jammer vindt dat Riot de naamswijziging niet goedgekeurd heeft en het FTX logo niet tijdens uitzendingen in beeld mag komen. Ook laat hij weten dat ondanks deze tegenslag TSM toch blijft samenwerken met FTX.

De naam FTX blijft overal waar mogelijk zichtbaar, de League of Legends en Valorant spelers blijven FTX ook gewoon promoten. Dit doen zij in hun content, op hun sociale media en op evenementen die TSM organiseert. Andy Dinh beweert ook dat de evenementen die zij organiseren meer bekijks trekt dan de evenementen van Riot Games zelf.

De in Los Angeles gevestigde organisatie heeft op elk platform haar naam veranderd naar TSM FTX. TSM gaat haar sociale media inzetten om FTX te promoten. Naast de flinke zak geld krijgen medewerkers en spelers van het team samen meer dan 800.000 euro aan FTX Tokens, waarmee gehandeld kan worden op de beurs.

Theus Veldhuizen
Theus VeldhuizenRedacteur Schrijft over van alles, maar heeft een passie voor Valorant en League of Legends.
Theus VeldhuizenTheus VeldhuizenTheus Veldhuizen