Nieuws

Riot Games vliegt LCK-teams met een privéjet naar Reykjavik

Riot Games vliegt LCK-teams met een privéjet naar Reykjavik

League of Legends-ontwikkelaar Riot Games heeft de vier teams van de Koreaanse competitie met een privéjet naar de IJslandse hoofdstad Reykjavik laten vliegen.

Embedded content: https://twitter.com/AshleyKang/status/1442265183905206276

Door middel van rapporten en vluchtdata laat journaliste Ashley Kang van Korizon Esports weten dat Riot Games de koreaanse vertegenwoordigers voor Worlds 2021 met een privéjet heeft laten invliegen. Hanwha Life Esports, T1, Gen.G Esports en topfavoriet Damwon KIA zijn met elkaar naar Reykjavik gevlogen in een luxe vliegtuig. Het zou 345.000 dollar gekost hebben om de League of Legends-teams in IJsland te krijgen.

Reisrestricties

Riot Games heeft de taak om alle deelnemende teams in IJsland te krijgen voor het wereldkampioenschap van dit jaar. Door de huidige situatie rond Covid-19 en de maatregelen wordt dit extra lastig gemaakt. Het bedrijf moet niet alleen rekening houden met de maatregelen van het gastland, maar ook met die van de landen waar de teams vandaan komen.

De teams vanuit Korea en Australië zijn degene die het verst moeten reizen. Volgens Riot Games was het noodzakelijk om alle LCK-teams gezamenlijk over te laten vliegen. Hoewel dit veel geld kost, is het de meest veilige manier. Doordat alle teams samen reisden gaat iedereen tegelijk in quarantaine en heeft iedereen dezelfde contacten gehad.

Volgens Vietnamese media zouden de Vietnamese teams hetzelfde aanbod hebben gekregen van Riot, maar de teams uit de VCS zijn hier niet akkoord mee gegaan. Worlds is het derde internationale evenement waar geen Vietnamese vertegenwoordiging bij is.

Worlds 2021

Riot maakte onlangs de groepen voor de play-in stage en het hoofdevenement bekend. Worlds gaat dinsdag 5 oktober van start met de play-in stage, waar de laatste vier team zich kunnen kwalificeren voor de group stage die maandag 11 oktober begint. Aan de editie van dit jaar doen veel oud-wereldkampioenen mee. Zo beginnen de kampioenen van 2019 en 2020, FPX en DK de group stage tegen elkaar, maar doen ook Fnatic, T1 en Gen.G Esports mee. Welk team zich dit jaar aansluit bij alle andere winnaars van Worlds weten we na de finale op 6 november.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le HaenVincent Le Haen