Nieuws

Ripley en Xenomorph uit Alien beschikbaar in Fortnite

Ripley en Xenomorph uit Alien beschikbaar in Fortnite

27 februari 2021, 16:39

Ripley en een Xenomorph uit de klassieke horror-film Alien zijn vanaf nu beschikbaar in Fortnite. Naast deze twee speelbare personages brengt de update ook een nieuwe emote, een glider en een pickaxe met zich mee, allemaal gebaseerd op de film.

Na al een aantal keer gelekt te zijn is het dan nu eindelijk bevestigd, Fortnite krijgt Alien geïnspireerde content. Het hoofdpersonage van de eerste vier films Ripley en het titulaire alien ras de Xenomorph zijn verkrijgbaar in de shop. Ook zijn een glider gebaseerd op een Cheyenne Dropship en een pickaxe gemaakt van een Power Loader Arm te verkrijgen. Daarnaast is er nog een emote toegevoegd genaamd Burst Case Scenario. Hierbij springt een jonge Xenomorph uit het bovenlichaam van de gebruiker, gebaseerd op de gelijknamige scene uit de film. Om het nog een beetje gezellig te houden lijkt de alien nu op de Fortnite Llama, compleet met confetti.

Embedded content: https://twitter.com/tomphillipsEG/status/1365092195422855171?s=20

Fortnite is een werkelijk waar crossover spektakel aan het worden. De populaire Battle Royale game heeft in een korte tijd enorm veel verschillende franchises tot zich weten te trekken. Sinds vorige week zijn Ryu en Chun-Li uit Street Fighter speelbaar in Fortnite, en daarvoor werden andere personages zoals Batman,, Predator, Deadpool en Master Chief ook al naar de game gehaald. Ripley en de Xenomorph sluiten zich aan bij het rijtje van speelbare pop-cultuur iconen in Fortnite. Het is nu dus ook mogelijk om Alien vs Predator na te spelen in Fortnite. Eerder was dit ook al mogelijk in vechtspel Mortal Kombat X.

De skins zijn al te verkrijgen in een bundel of los van elkaar. Ripley kost 1,500 V-Bucks, de Xenomorph kost 1,600 V-Buck en een bundel met beide personages maakt je 2,220 V-Bucks lichter.

Embedded content: https://youtu.be/NFNeG0F2nDk

Stijn van Steenbergen
Stijn van SteenbergenRedacteur/Media ProducerSchrijft over van alles en nog wat, met een passie voor de ontwikkeling van esports binnen Nederland en video content
Stijn van SteenbergenStijn van SteenbergenStijn van Steenbergen