Nieuws

Gemini Storm wint Esports Club 2022 Kick-Off

Rocket BeneluxRocket Benelux

Bij het Esports Club 2022 Kick-Off toernooi is Gemini Storm als winnaar naar voren gekomen. Het team dat bestaat uit ‘Kazerr’, ‘Jarno’ en ‘Tepra’ wist een overtuigende reeks wedstrijden neer te zetten en zich zo tot winnaar te kronen van het Rocket League-toernooi.

Het drietal dat samen Gemini Storm vormt zijn bekend in de Benelux. Het team doet vaak mee met toernooien binnen de Benelux en weet altijd goed te presteren. Voorafgaand aan het toernooi werden ze daarom ook gezien als een van de favorieten.

Gemini Storm

Het drietal kwam gemakkelijk door de eerste twee rondes. De voorrondes werden allemaal in het best-of-three format gespeelt en Gemini Storm wist beide series met 2-0 te winnen. Na de voorrondes was het tijd voor de winners final. Hier kwam er extra druk op de spelers, want alle finales waren live te volgen via het Twitch-kanaal van Rocket Benelux. In deze best-of-five was Sick! de tegenstander, ook een bekend team binnen de Benelux. Hier kwam Gemini Storm de eerste echte tegenstand tegen. De serie werd met 3-1 gewonnen waardoor het drietal zich voor de grand final plaatste.

Via de losers bracket wist Sick! zich ook te kwalificeren voor de grand final waardoor het een rematch werd. De finale was een best-of-seven en ook hier liet Gemini Storm zien het betere team te zijn. Het drietal nam meteen de leiding in de serie, maar Sick! deed in de tweede game iets terug. Met een gelijke stand ging de finale de derde game in, maar vanaf daar was het geheel eenzijdig. Gemini Storm wist de volgende drie games op rij te winnen en zo de Esports Club 2022 Kick-Off te winnen.

Esports Club 2022 Kick-Off

Het Kick-Off-toernooi is een samenwerking tussen Esports Club en Rocket Benelux. Om het nieuwe jaar goed te beginnen leek het Esports Club een goed idee om iets te doen voor de gaming community in de Benelux. De Esports Club 2022 Kick-Off had een prijzenpot van 250 euro waar acht teams over streden. Het was een succesvolle eerste samenwerking tussen Esports Club en Rocket Benelux die naar meer smaakt.

Vincent Le Haen
Vincent Le HaenRedacteurGepassioneerd gamer die graag schrijft over zijn hobby en mensen die daar beter in zijn dan hijzelf
Vincent Le HaenVincent Le Haen